• 瀏覽: 807
  • 回覆: 19
中共解放軍4日起展開大規模實彈演習,向台灣東北部及西南部周邊海域發射多枚飛彈。白宮國安會戰略溝通協調官柯比(John Kirby)譴責,中國對眾院議長裴洛西訪台反應過度,美國未來數周也將循標準海空路線,通過台灣海峽,繼續展現對台支持。

意思是等我演訓走,來挑釁一下,中國人民解放軍唔係食齋嘅,有本事依家就來!

新聞來源連結:
https://www.ettoday.net/news/20220805/2309848.htm

其實去到最後

雌雄終一決
台灣作戰場

台註定悲慘收場?

擺明繼續挑釁中國,老美侵華之心不死

多謝老尾,等睇中尾大戰

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-8-5 15:18 發表
其實去到最後

雌雄終一決
台灣作戰場

台註定悲慘收場?
以卵擊石算戰嗎?
老蔣被菜婆氣到棺材跳出來說菜奸治呆, 一齊去死吧!

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-8-5 15:49 發表

以卵擊石算戰嗎?
老蔣被菜婆氣到棺材跳出來說菜奸治呆, 一齊去死吧!
永遠不要輕視敵人

下次去台灣旅行, 要帶回鄉卡了.

好啊,中國話繼續軍演,美艦過一次,中國就演一次,封台三日,慢慢玩,反正但唔一定用實彈咁浪費,只在於玩封台!

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-8-5 15:52 發表

永遠不要輕視敵人
二千幾萬呆人有咩道德作為,大部份係漢奸走狗勾結老美分裂國家, 黑暴有版你看,一隻一隻曱甴去坐監。

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-8-5 15:55 發表

二千幾萬呆人有咩道德作為,大部份係漢奸走狗勾結老美分裂國家, 黑暴有版你看,一隻一隻曱甴去坐監。
小心駛得萬年船

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2022-8-5 15:56 發表

小心駛得萬年船
你也說得對,女版吳三桂攬炒最懂, 我相信國家智慧,別太擔心。

點解唔係未來數日?

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-5 15:54 發表
好啊,中國話繼續軍演,美艦過一次,中國就演一次,封台三日,慢慢玩,反正但唔一定用實彈咁浪費,只在於玩封台!
我都係咁話.......
唔使封, 西西都兜啦

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-5 15:54 發表
我覺得會囉!仲要環島軍演

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-8-5 16:07 發表

我覺得會囉!仲要環島軍演
咁叻, 西西咪又要兜路

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]