• 瀏覽: 21,306
  • 回覆: 132
  • 追帖: 2
+5
大義滅親喔

袁彌昌唔好再忍, 離婚幽咗條八婆。

只是政治表態
法律上
無任何作用

幾時 離婚 呀 ? , 買定花生

引用:
原帖由 7218318964 於 5-8-2022 02:50 PM 發表
容大媽死番大陸啦
香港是中國領土

啲咁嘅老爺唔要算吧啦!

姓容的,一定恐怕 "惹禍纏身",才與家翁脫離關係

引用:
原帖由 7218318964 於 2022-8-5 16:01 發表
袁彌昌唔好再忍, 離婚幽咗條八婆。
幽咗條容姨姨,找個年輕樣靚身材正小烏伊人回來

根本唔應該結婚。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 14:25 發表

正如文革時期,同父母劃清界線都係等閒事,
何況同老爺?
有啲咁陀衰港人嘅家公,真係十世唔修,慘過比人笑做雞😭

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2022-8-5 14:25 發表

何況同老爺?
在那火紅的代,為著向組織表忠,提高思想認識覺悟,初初也正是像容海恩一樣與父母劃清界線,向組織申明脫離父子、父母關係。
隨著斗爭的激烈公然在大會上公開揭發誣造父母、長輩、師長的所謂罪狀,使父輩們受到精神和肉體的催殘和迫害。
繼而在斗爭大會上動手打自己的父輩及師長,薄熙來當年就是台上踢斷他父親薄一波三根肋骨。

引用:
原帖由 QingKing 於 2022-8-5 14:19 發表
保安局日前發文嚴厲譴責3人,話佢哋涉嫌違反《港區國安法》第22條「顛覆國家政權」罪。其中一人正係議員容海恩嘅家公、時事評論員袁彌昌之父袁弓夷。容今日(5日)發聲明,宣布同袁弓夷脫離翁媳關係,及後回應話老公袁彌昌知情及理解。

或者做仔嘅亦想跟老豆脫離關係!

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/容海恩同袁弓夷脫離關係-稱袁彌昌理解-232055419.html
袁弓夷呢件真正的漢奸,在香港的「科苑」企業,因在美國債款問題於1997年申請清盤,其後被中銀追還欠款,最終清盤。
因其私人問題而去美國遊說特朗普政府制裁中國,希望藉助美國力量推翻共產黨。因為做生意而變成漢奸。
而家無錢啦,就去控訴小米要求賠償5000萬,真係忽到上晒腦。

引用:
原帖由 accheung0514 於 2022-8-5 15:47 發表
好正常,民主黨都容納唔到期他聲音,同佢地有少少唔同理念都會被勸退黨。
民主黨而家的位置,呵呵,慘過做 G 啦。

引用:
原帖由 liongdanny 於 2022-8-5 17:50 發表

在那火紅的代,為著向組織表忠,提高思想認識覺悟,初初也正是像容海恩一樣與父母劃清界線,向組織申明脫離父子、父母關係。
隨著斗爭的激烈公然在大會上公開揭發誣造父母、長輩、師長的所謂罪狀,使父輩們受到精神和肉體的催殘和迫害。
繼而在斗爭大會上動手打自己的父輩及師長,薄熙來當年就是台上踢斷他父親薄一波三根肋骨。
原來
暴大學生鬧段狗
係學佢地

引用:

何況同老爺?
同曱X畫清界線有咩問題?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]