• 瀏覽: 14,956
  • 回覆: 11
+3
全世界都知中國人買完烏克蘭航母偷完技術自然會背信棄義,
呢個係歷史定律點會幫你手。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-8-5 14:43 發表

烏克蘭轉讓技術你估佢想,全部都係錢, 如果咁友好點解唔賣馬達西奇呀 ?
咁外國唔要華為唔裝佢地既基站唔要中國既錢,
中國點解會崩潰干涉別國內政,
係都要強迫人地用佢地既設備呢

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-8-5 14:54 發表

中國有話唔用華為係干涉別國內政咩 ? 幾時講架 ? 新聞呢 ?
咁人地唔用華為設備你中國出動外交部罵街施壓,
仲唔係干涉別國內政?

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-8-5 15:03 發表

點施壓 ? 如果唔用有咩懲罰 ? 制裁 ? 你越講越離奇
咁人地平時講兩句都係「干涉中國內政」
到人地唔用華為設備就外交部罵街
不過咁緊張拼命干涉別國內政係都要人用華為設備
此地無銀三百兩係人都知華為設備好有問題啦

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-5 15:30 發表

烏克蘭航母?
點解烏克蘭唔整多兩隻出嚟
你唔係唔知中國第一首航母係烏克蘭製造買返來呀嘛?

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-8-5 15:15 發表

中國罵乜野呢 ? 點樣干涉別國內政呢 ?
咁人地沒唔買華為設備關你中國政府咩事

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-8-5 16:38 發表

咁中國政府講過乜野關美國咩事 ?
中國政府出言乞求買別人使用華為設備的確唔關美國事
最重要係驅逐華為設備是各國內政中國政府無權干預
更談不上是壓制中國發展專心做好十四億人生意就行

引用:
原帖由 小李廣花榮01 於 2022-8-5 16:22 發表

買完烏克蘭航母偷完技術? 咁係買定偷呀? 有俾錢就係買冇俾先叫偷.
當年買給你的條件只可以做賭船,
中國背信棄義才變成航母,
偷呃拐騙。

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-5 22:05 發表

唔用華為唔咁要
咪屈吖嘛
話華為呢樣果樣幾年嚟都冇証據
記住用5G要比專利費呀
自從華為一邊拿美國技術「吃美國飯砸美國鍋」「損害美國核心利益」私自將產品銷向伊朗早就信譽破產
正所謂一次不忠百次不用

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-8-5 22:38 發表

你又講干預,而家又話乞求,你識唔識中文架?
正所謂軟硬兼施
中國干涉別國內政手法無所不用其極的

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-8-5 22:34 發表

華為5G係美國技術?
美國有5G嗎?
美國高通公司才是5G 最大專利持份者

驅逐華為設備是別國內政
審判華為孟晚舟是加拿大依法行使司法主權
中國不得在任何時間用任何借口任何方法干預說三道四

主題標籤 #烏克蘭
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]