• 瀏覽: 10,320
  • 回覆: 63
+2
曱甴拕衰家,英國衰到貼地😆

點解英國可以咁攪笑,
我地琴日先多到崩堤

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-5 15:32 發表

倫敦冇限水。
咁唔公平wor

天滅bno

英國周圍都係海,可以用海水化淡囉,真係用乜易解決呢!
當年黃色經濟圈都係咁講,用海水化淡就唔使用東江水咁話喎!
但係呢,點解英國政府又唔識得用海水化淡呢招咁奇怪呢?呵!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-5 15:41 發表

咁唔公平wor
你眼光窄啫。
英國唔同城市水存量不同,自然不同城市有不同安排。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-5 15:49 發表

你眼光窄啫。
英國唔同城市水存量不同,自然不同城市有不同安排。
公平, 關眼光窄咩事????
眼光窄就分少d ???
玩歧視呀

英國養埋咁多貴族霸權!民間一早就干塘!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-5 16:02 發表

公平, 關眼光窄咩事????
眼光窄就分少d ???
玩歧視呀
歧視(Discrimination)定是針對特定族群的成員,僅由於其身份或歸類,而非個人特質,給予不同且較差的對待,包含負面眼光的對待。 像是國家、地區、膚色、種族、宗教、性別、性向、階級、貧富、教育、職業和年齡等不同性質的層面中都可能會產生不同程度的歧視。 歧視是基於偏見所產生的行為。

城市的供水系統獨立運作,按實際情況有不同供水安排,無關偏見,同歧視扯唔上關係,咪鸚鵡學舌。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-5 16:07 發表

歧視(Discrimination)定是針對特定族群的成員,僅由於其身份或歸類,而非個人特質,給予不同且較差的對待,包含負面眼光的對待。 像是國家、地區、膚色、種族、宗教、性別、性向、階級、貧富、教育、職業和年齡等不同性質的層面中都可能會產生不同程度的歧視。 歧視是基於偏見所產生的行為。

城市的供水系統獨立運作,按實際情況有不同供水安排,無關偏見,同歧視扯唔上關係,咪鸚鵡學舌。
唔使講咁多啦

冇水用就上街爭取架啦........
坐係度等運到咩

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-5 15:47 發表
英國周圍都係海,可以用海水化淡囉,真係用乜易解決呢!
當年黃色經濟圈都係咁講,用海水化淡就唔使用東江水咁話喎!
但係呢,點解英國政府又唔識得用海水化淡呢招咁奇怪呢?呵!
‘ 英國是自給自足的國家,地表水,如河流及湖泊等地,佔水供應來源的七成,而地下水則佔了約兩成八。相對而言,香港地表水只佔供應來源的三成六,其餘都依靠進口,即大家熟知的東江水。’

英國食水基本上自給自足,香港一定要靠入口,笑人之前望下自己先。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-5 16:50 發表

‘ 英國是自給自足的國家,地表水,如河流及湖泊等地,佔水供應來源的七成,而地下水則佔了約兩成八。相對而言,香港地表水只佔供應來源的三成六,其餘都依靠進口,即大家熟知的東江水。’

英國食水基本上自給自足,香港一定要靠入口,笑人之前望下自己先。
咁多水,英國又話缺水嘅?
重點呢,係當日黃人話香港可以用海水化淡解決唔使用東江水,點解又唔叫英國用海水化淡呢?英國唔用當然有佢嘅原因架啦,唔係我又點會係後面加個「呵」字呢?呵!

英國佬以為換左個首相就可以轉運?點知咩都改變唔度~真係可惜勒~~

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-5 17:02 發表

咁多水,英國又話缺水嘅?
重點呢,係當日黃人話香港可以用海水化淡解決唔使用東江水,點解又唔叫英國用海水化淡呢?英國唔用當然有佢嘅原因架啦,唔係我又點會係後面加個「呵」字呢?呵!
英國人普遍比較有環保意識,天然水資源短暫同局部存量不足,咪暫時用少啲水淋花同洗車,冇咩大不了。

仲有,英國係有海水化淡設施的,人哋用幾多有分寸呀。

多行不義陰割淫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]