• 瀏覽: 9,918
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
+2
英國東南水務公司宣布,由周五(今日)起,禁止肯特郡和薩塞克斯郡的家庭,使用軟水管和灑水器作澆灌花園或洗車等用途,直至另行通知。據悉,這項禁令將導致約130萬民眾受影響。

屌,一早就應該禁止沖涼啦,一定可以慳翻好多水

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1861335/即時-國際-英嚴重乾旱-數郡禁水管澆花洗車

以後只准洗陰部,不准沖涼

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-8-5 13:26 發表
以後只准洗陰部,不准沖涼
洗4點都唔得

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-5 13:36 發表

洗4點都唔得
BNOer 有福了

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-5 13:36 發表

洗4點都唔得
個窿會臭

BNO曱甴終於可以係陰國堵路唔怕水炮車了

引用:
原帖由 龜仙人 於 2022-8-5 13:40 發表

個窿會臭
冬天好d嘅

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-8-5 13:37 發表

BNOer 有福了
去到非洲不用沖

先來熱浪,現在禁水,遲的冇電,還有什么?😑😑

BNOer.......倫敦2x度, 咁涼爽............2個月先沖1次都得啦

引用:
原帖由 龜仙人 於 2022-8-5 13:25 發表
英國東南水務公司宣布,由周五(今日)起,禁止肯特郡和薩塞克斯郡的家庭,使用軟水管和灑水器作澆灌花園或洗車等用途,直至另行通知。據悉,這項禁令將導致約130萬民眾受影響。

1家4口, 企係車頂沖糧咪得lor

引用:
原帖由 龜仙人 於 5-8-2022 13:25 發表

未來兩年在英國買new built會唔會係鹹水樓?

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 5-8-2022 13:42 發表
BNO曱甴終於可以係陰國堵路唔怕水炮車了
改射坑渠水,仲大鑊

呵呵~陰國熱死又旱死,個天都容妥陰國

引用:
原帖由 silverseven 於 5-8-2022 13:44 發表

去到非洲不用沖
聽講話有瘧疾,唔知係乜,幾十年冇聽過

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]