• 瀏覽: 2,552
  • 回覆: 9
第二階段消費券周日(7日)起分期發放,財政司長辦公室財政預算案及稅務政策組主任王學玲在電台節目表示,約621萬市民周日凌晨起會在6個...

全部上訴得值,有身份證就有

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2361363/即時-港聞-消費券-26萬人申請轉換領取平台-逾10萬宗覆核個案全部成功

引用:
原帖由 契丹航空 於 2022-8-5 11:47 發表
第二階段消費券周日(7日)起分期發放,財政司長辦公室財政預算案及稅務政策組主任王學玲在電台節目表示,約621萬市民周日凌晨起會在6個...

全部上訴得值,有身份證就有:smi ...
我睇到新聞都好忟!

積金局係咪唔會向呢班提早提取強積金追究?

嘩!原來無事架?咁我都去拎錢啦!

引用:
原帖由 契丹航空 於 2022-8-5 11:47 發表

上訴成功就梗架啦,人地一早講明寬鬆處理,如果甘簡單都解讀吾到,甘無上訴個8萬人都系低死了

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-8-5 19:15 發表

我睇到新聞都好忟!

積金局係咪唔會向呢班提早提取強積金追究?

嘩!原來無事架?咁我都去拎錢啦!
香港地有兩種人最多,蠢人及法盲

目的係杜絕班黃絲黑暴又食香港又反香港

咁呢十萬是否可告佢作虛假文書,否則政府鼓勵市場犯法。

引用:
原帖由 契丹航空 於 2022-8-5 11:47 AM 發表

申請嗰啲咪畀返佢囉,但大約有十萬宗已經冇資格申請,政府又慳咗十萬個$5000

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-8-6 00:38 發表
咁呢十萬是否可告佢作虛假文書,否則政府鼓勵市場犯法。
要告,仲要快!

係唔係要告返作虛假聲明先

要分開兩件事睇:
1. 申訴合資格領消費券:現在交足文件證明合資格,照發俾佢
2. 之前發假誓:查證事實,可另行控告佢,但不應因此而不發消費券

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]