• 瀏覽: 34,844
  • 回覆: 13
+12
引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 11:47 發表

一早知英國佬D野係廢紙一張
同中英聯合聲明一樣
無錯,由97年7月1日起已與英國佬毫無半點關係,中英聯合聲明上協議已由基本法落實執行。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 12:57 發表

香港九龍係割讓的
新界先係租借
唔好篡改歷史
要講歷史嗎?你配講歷史嗎?好好去熟讀鴉片戰爭,好好去認識英國這個大毒梟如何塗毒中國人,好好去認識英國這個大強盜如何強搶中國人的土地及財產,如何發動戰爭使用武力強迫清政府簽下大光彩的不平等條約。直至今天英國還厚顏無恥地將從全球搶劫回去的戰利品存放大英博物館公開展覽。

【三個不平等條約】

香港自古以來就是中國的領土。 1840年英國發動鴉片戰爭,強迫清政府於1842年簽訂《南京條約》,割讓香港島。 1856年英法聯軍發動第二次鴉片戰爭,迫使清政府於1860年簽訂《北京條約》,割讓九龍半島南端即今界限街以南的地區。中日甲午戰爭之後,英國又逼迫清政府於1898年簽訂《展拓香港界址專條》,強租界限街以北、深圳河以南的九龍半島北部大片土地以及附近230多個大小島嶼(後統稱“新界”),租期99年。

引用:
原帖由 blueobject777 於 2022-8-5 15:36 發表

唔夠人講,又搬龍門,大陸西
你要講歷史嘛,我依家就搬個歷史出來,這就是歷史的真相,永遠都不能抹去的歷史真相,連英國佬不敢不承認英國這段不光彩的臭歷史。搬籠門的是你班漢奸反賊的本領。正一娘生無乸教!

引用:
原帖由 blueobject777 於 2022-8-5 15:52 發表

光唔光彩係一回事,割讓同租借都分唔到,返去讀屎片
正一有娘生無乸教!

引用:
原帖由 blueobject777 於 2022-8-5 15:54 發表

多謝
無恥!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 15:54 發表

不是北京想出兵台灣..........是美國迫北京出兵台灣........現在北京表現出懦弱...!!
即使是解放軍軍演都縮頭縮腳.......好似偷蕃薯......!!
使整個西方及東盟都看不起中國.....尤其是歐洲國家更不恥中國的反應.....!!
你講緊美軍呀,老解一話圍島實彈演習就全縮走哂去第一島鏈之外,南海東海連鬼影都唔見隻,隻航母就仲L衰,縮Q咗過去千公里之外嘅菲律賓群島,幾樣衰呀

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-8-5 22:47 發表

一班發展中國家窮朋友
你去L過未呀,間豪華賭場內嘰豪華KTV房每間最低消費5萬美金

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 23:21 發表

問題是北京沒有準備武統的工作...........北京一直處於和統的狀態......!!
所謂有備無患.......看北京手忙腳亂的表面.........真心不是味兒....!!

再看看解放軍不淡定..........個個面紅耳熱......說話都失方寸......!!
就這樣的表現都心痛死..........恨鐵不成鋼.......!!

王毅出席的東盟會場更是尷尬...... ...
你有幻覺呀

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 23:11 發表

也許吧......!!

問題人家美國都送槍給北京........比機會北京槍殺台灣........!!
問題北京就是想着台灣身邊的女人及小錢錢........遲遲不開槍殺台灣.....!!
你說北京在考慮什麼呢.......什麼血濃於水都是屁話..........你同人家親.....人家不一定看上你....!!
酒醒未呀,語無倫之

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-8-6 00:14 發表

一班發展中國家窮L
最低消費5萬美金嘰KTV房,見識過未呀,使唔使幫你訂房,有錢佬

引用:
原帖由 風光不再 於 2022-8-5 20:41 發表
黃生說得對,廢紙一張.聯合聲明下嘅一國兩制都係🤣🤣🤣
若果香港無一國兩制,睇怕你班手足坐完監都變晒阿婆阿伯了,嚴重嘰已捉咗去打靶,講野前用下腦喇

引用:
原帖由 beegeejk 於 2022-8-6 03:31 發表

豬7班白皮豬根本係廢柴
春姐完全無講錯,佢地嘰思維仍然停留在八國聯軍嘰年代

引用:
原帖由 風光不再 於 2022-8-6 10:14 發表

對,我哋共產黨十二國聯軍都使乜驚呀,死係死你班7頭,對嗎7頭🤭🤭🤭
霸權集團末日到來了
犯我中華者必誅

引用:
原帖由 chan198999 於 2022-8-7 12:10 發表

特朗普掌政時是經濟向好。。。

只是新冠先破壞了這些表現。

現在選情特朗普大有機會重新上台,只能說選他,好過民主黨搞輸出革命和戰爭。
未打貿易戰前有稅務優惠經濟勢頭係唔錯的,但自開打貿易戰後勢頭就開始被扭轉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]