• 瀏覽: 33,505
  • 回覆: 245
+11
引用:
原帖由 nelsoncph 於 2022-8-5 15:06 發表

係堅如盤石咁反晒基地.
中台海峽而家風頭火勢,為左台灣監視中國而中彈,唔好玩啦,我地唔制架,都係返老家安全!!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2022-8-5 15:06 發表
王毅好型!
眼神語氣堅定穩重.漂亮國嗰啲講嘢都眼神閃爍,基本啲大話連自己都唔敢信,就知邊個佔理啦

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 12:57 發表

香港九龍係割讓的
新界先係租借
唔好篡改歷史
你知唔知九龍有幾大?到時你坐船去旅行?屋企點臘燭?沖凍水涼?

引用:
原帖由 green2016 於 2022-8-5 11:43 發表
國務委員兼外長王毅批評,七國集團就台海局勢發表的聲明,只是廢紙一張。 王毅在金邊出席東亞合作系列外長會期間,接受央視訪問。他表示,西方七國集團糾集在一起,就目前的台海局勢發表所謂的「聲明」,中方對此堅決反對,認為是混淆是非、顛倒黑白,公然為侵權者張目,反而向維權者施加壓力,反問公理及國際關係基本準則...

中西方接近正式反面

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 11:47 發表

一早知英國佬D野係廢紙一張
同中英聯合聲明一樣
中英聯合聲名攪成咁首先要多謝英國,其次係曱甴,多謝你地整死佢。

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2022-8-5 15:13 發表

豬柒淨係識打咀炮,點解唔派兵幫呆灣?
嗯,呢個問題要問返班友,佢地咩居心?踩中國等於幫台灣?這是甚麼玩法?

型過螢火蟲

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2022-8-5 15:10 發表

眼神語氣堅定穩重.漂亮國嗰啲講嘢都眼神閃爍,基本啲大話連自己都唔敢信,就知邊個佔理啦
布林肯就係小人相.
出呢講野顧左右而言他, 冇呢自信.

引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-5 11:48 發表
G7發言=廢紙一張,我是否可理解為廢話一堆?
唔癈話噃
俾着以前,中國只會得一句堅決反對,但近一年多咗直接踩西方嘅用詞,意思係中方已經唔再留面子俾西方,簡單講就係雙方接近反面。
而家中國已經從美國手上奪去整個台灣制海權,下次又唔知攞乜走。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-8-5 13:23 發表

台灣上空出現了轟炸機😭
呢幅圖 似係老娓上空

引用:
原帖由 tlmtlm 於 2022-8-5 15:20 發表

呢幅圖 似係老娓上空
視頻都有哦

七國人渣的聲明很簡單,美國挑釁中國所有事都是容許,中國作任何回應都是罪大惡極。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2022-8-5 15:17 發表

布林肯就係小人相.
出呢講野顧左右而言他, 冇呢自信.
我主要就係講呢條友,其實其他多數都係咁,前幾日個記者會,黑妹俾記者問到答唔到,係咁呀...呀...呀,兜都兜唔到. 大話就梗係兜唔到啦.

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:44 發表

誰大誰惡誰正確
美國從來都以此原則欺凌全世界唔見你屌下美國嘅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]