• 瀏覽: 33,581
  • 回覆: 245
+11
引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-8-5 13:43 發表

您是想說英國和中國簽了城下之盟嗎?
誰大誰惡誰正確

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:44 發表

誰大誰惡誰正確
您的價值觀政治正確

引用:
原帖由 green2016 於 2022-8-5 11:43 發表
國務委員兼外長王毅批評,七國集團就台海局勢發表的聲明,只是廢紙一張。 王毅在金邊出席東亞合作系列外長會期間,接受央視訪問。他表示,西方七國集團糾集在一起,就目前的台海局勢發表所謂的「聲明」,中方對此堅決反對,認為是混淆是非、顛倒黑白,公然為侵權者張目,反而向維權者施加壓力,反問公理及國際關係基本準則...

七國連嘴炮都唔敢打,降格打紙彈,仲要係廢嘅紙

引用:
原帖由 green2016 於 2022-8-5 11:43 發表
國務委員兼外長王毅批評,七國集團就台海局勢發表的聲明,只是廢紙一張。 王毅在金邊出席東亞合作系列外長會期間,接受央視訪問。他表示,西方七國集團糾集在一起,就目前的台海局勢發表所謂的「聲明」,中方對此堅決反對,認為是混淆是非、顛倒黑白,公然為侵權者張目,反而向維權者施加壓力,反問公理及國際關係基本準則...

七國垃圾集團無咩大不了,可以不埋

白皮就快冇熱水沖涼

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-5 12:33 發表
葬送左佩洛西未
多謝佢都黎唔切

唔係肺話咩?點解係肺紙?

廢紙一張,中英聯合聲明係歴史文件,中文真係博大精深

G7,條氣唔順咪又玩制裁囉!

睇下邊個死先!

一張廢紙又何必回應

附件

FK-130.png(16.6 KB)

7國有無韓仔份?

引用:

國際政治講求實力,但係中華人民共和國 Vs 七國集團實力

引用:

"七國集團是八國集團之前身,係西方幾個主要工業化民主國家會晤和協調政策之論壇,由美國、日本、德國、法國、英國、意大利和加拿大組成,每年召開首腦峰會商討國際社會面臨之主要政治和經濟問題。"

豬柒
人家喺自己屋企練拳關你哋撚事咩!

狗西經常去人哋地方踢館,拆招牌就唔能出聲.

引用:
原帖由 阿乜水 於 2022-8-5 14:45 發表
中國駐歐盟使團驚班鬼睇唔明中文, 又搵台灣紫髮大媽亂咁譯, 直頭登晒成段英文.

Spokesperson of Chinese Mission to the EU Speaks on a Question Concerning the Statement on Taiwan by G7 Foreign Ministers and the EU High Representati ...
甚麼魔鬼天使?不要亂用基督教名詞喎,魔鬼係幽暗既掌權者,天空屬靈氣既惡魔啊,點會理人類打生打死,如果中國是魔鬼,用血肉之驅,用武器怎能打敗他?唔係好識睇段野,複製唔度上狐狗,翻譯不能,唔知我有無講錯。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]