• 瀏覽: 50,072
  • 回覆: 14
+17
引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 10:51 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)搭乘專機,在8月4日晚抵埗。她與日本首相岸田文雄5日共進早餐。他稱北京在台在台灣海峽周邊試射導彈「嚴重衝擊日本國家安全」,日美將共同維護台海的和平與穩定。
...
日本何時是中國的?想表達乜呀?

引用:
原帖由 67中國 於 2022-8-5 10:53 發表
又給藉口日本擴軍,可惡
當然要比機會佢,等佢有雄心壯志,先至有機開戰去滅佢架嘛。如果佢一味玩龜縮又點打柒佢喎?

引用:
原帖由 溫暖老練的蔬菜 於 2022-8-5 12:50 發表

明明係67,又要小氣人地叫佢67,真係好67
呢條友果然係小家種,比佢禁咗言添。

引用:
原帖由 cockroach快走 於 2022-8-5 12:53 發表

你仲喺香港啊?冇錢移民?可憐小強🫣
佢會禁言,小心、小心。

引用:
原帖由 溫暖老練的蔬菜 於 2022-8-5 12:58 發表
67學人講本地土生土長,似日本漢奸多啲囉
又係果句,亞嫲是自願的。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:00 發表

有冇為清犬曾國藩南京(天京)大屠殺所殺的幾百萬中國人落淚?
乜你唔知清朝係封建年代,造反要誅九族既咩?基本死得人多有乜稀奇呀?

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:04 發表

先滅中共
遷都新京
收回樺太千島群島西伯利亞滅露西亞
再殲米帝
連衛星導航都用緊美國,仲想起佢飛腳?果然妙想天開。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 11:42 發表

又想屈人?

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:24 發表

南京人死不足惜?
內戰又點同呀?而且滿清已作出用盡全部資源作賠賞啦,宜家連一分國土亦無存在於世上,點可同日本作比較?日本究竟賠過乜先?土地?錢財?如果無,點可能相提並論呢?台灣人巧立明目,目的莫非係幫日本洗白歷史吧!

引用:
原帖由 東熱汁男 於 2022-8-5 13:42 發表
日本又話協房台灣!得把囗?
協房?來一炮先。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:46 發表

滿清有賠償予太平天國嗎?
滿清係外族殖民者,與太平天國間的戰爭唔係內戰
太平天國係好東西?都未成功滅清就拿拿臨去分贓驚蝕底,假借天父之名,根本比佢害死班老百姓就真,仲係度姓賴。

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:46 發表

滿清有賠償予太平天國嗎?
滿清係外族殖民者,與太平天國間的戰爭唔係內戰
宜家無咗滿州姓氏存在啦,全部要跟漢族姓呢,所以何來外族可言?

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:57 發表

當時係外族就係外族
歷史係講緊當時
滿州國土地,以前係明朝控制範圍內喎,點解會比佢侵佔立國?果啲唔係中國人?

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 14:25 發表

還我海參崴
還我庫頁島
還我外東北
又話滿州人係外族架,乜一講到土地又唔外族啦。

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2022-8-5 14:35 發表
中國劃條條九段線劃到日本,咁中國幾時出兵日本收回日本主權呀?
點解唔敢話埋民國?明明係跟民國果套照搬喎,唔跟既話,又可以話出賣領海囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]