• 瀏覽: 50,131
  • 回覆: 12
+17
引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-5 10:57 發表
美日關係密切,經濟或軍事往來好平常,文雄先生這話應該只是足夠叫中國注意行為,沒有到管好自己的行為的嚴重程度吧。

而且日笨也可借機加建軍資,實有利於政權發展,應該多謝中國。
中國等緊你日本人再泥多次77盧溝橋,就可滅左你日本。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-5 10:57 發表

歇斯底里有咩用?
言論自由呀。曱甴吾系一直訴求咪。

引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-5 13:32 發表

我反而覺得中國可以學日笨玩偷襲,這樣才解氣。
請日本食兩粒核蛋,佢會好似奶美爹甘奶中國。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-8-5 11:18 發表

有冇藉口,日本都不斷擴軍啦!關軍演咩事?🙄
所以核平佢乾手靜腳。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 11:29 發表

說白了.........是看不起北京的軍力.........還在取笑解放軍的軟弱及自欺欺人.....!!
即使有能力攻打台灣..........北京都無勇氣去統一..........即使俄羅斯都看不下去.......!!
這樣外交的軟弱........說真的.........北京真的好無面.....!!

日本更是不恥中國無膽..........俄羅斯認為中國軍隊無血性........ ...
吾系喎今次禾睇到中國海軍吾只封台灣,仲封埋日韓通道。無通道出入會便秘,燥啲禾理解的。禾睇到呢啲小國無膽沖入封鎖區囉。仲有中國海軍入到台灣9海里放炸彈,直情入左領海,台灣有無膽射中國軍艦呢。

引用:
原帖由 type100q 於 2022-8-5 11:32 發表
望望北方四島先
我建議中國同俄佬在四島發展旅遊業或者租比中國。

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 11:33 發表

這個時間如果真的怕............日本就不會說這樣的話.........!!
簡單來說走來激北京........睇死北京不會攻打台灣........!!
射幾粒導彈........解放軍就怕了........隔日就收兵回家..........!!
看在日本眼中.......北京很懦弱....!!
甘睇下中國圍台灣幾日或幾個月點。禾就話台灣4日就要跪。

引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-5 13:57 發表

要遍地開花才行!!
沉落海底,廢事比佢奶。

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-8-5 13:58 發表

我諗大陸統一呆灣後,要所有呆人DNA, 把當中的倭人後代找出來,沒收所有資産,人就送去盧旺達.....
good idea

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-8-5 14:03 發表
說好了的第二日解放軍圍台軍演呢?
應該圍7日起碼。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-8-5 14:05 發表

岸鳩文熊,你倭國早就令中國無安全感了,如果你再攪事,新仇舊恨會一次過報曬。
我覺得日笨應沉落海底反思。

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-8-5 14:05 發表
日本又想去台海?
封左台海仲去到?

引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-5 19:11 發表

咁孤寒?
留返啲女囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]