• 瀏覽: 50,129
  • 回覆: 5
+17
引用:
原帖由 67中國 於 2022-8-5 12:56 發表

土生土長香港人當然住在香港啦,你仲唔滾回大陸,去真正感受下大陸文化啦,留在香港把撚咩
你屬於河童類,湖北畸類,定係羅湖蔥類香港人????

引用:
原帖由 發財埋便 於 2022-8-5 13:43 發表

內戰又點同呀?而且滿清已作出用盡全部資源作賠賞啦,宜家連一分國土亦無存在於世上,點可同日本作比較?日本究竟賠過乜先?土地?錢財?如果無,點可能相提並論呢?台灣人巧立明目,目的莫非係幫日本洗白歷史吧!
我諗大陸統一呆灣後,要所有呆人DNA, 把當中的倭人後代找出來,沒收所有資産,人就送去盧旺達.....

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2022-8-5 14:35 發表
中國劃條條九段線劃到日本,咁中國幾時出兵日本收回日本主權呀?
中國9段線幾時劃到小日本? 你發夢幻想出來? 定係吸左毒有幻覺??

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 14:25 發表

還我海參崴
還我庫頁島
還我外東北
歷史不是一天兩天, 當俄佬內亂內戰, 機會自然會有收回的機會, 中國人有的是時間, 現在最迫切是收復呆灣和對抗老尾, 海參威, 庫頁島哩d對中國戰略義意遠遠不及南海和呆灣重要, 所以中國人等得...

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2022-8-5 15:49 發表

冇所謂啦!中國話台灣問題要日本負責。你中國可以發飛彈去日本領海緊係條九段線劃到日本,唔係點解唔洗日本同意就飛咗5枝去日本海先?中國到而家都冇就有關5枝飛彈事件表過態喎
小日本話係自己經濟水域就係自己的? 小日本夠話北方四島, 韓國獨島係它的喇, onX

至於呆灣問題, 當然是小日本以前造的孽, 正如小日本比人掟核彈, 唔通和小日本造孽無關???

引用:
原帖由 hospitalhead1 於 2022-8-5 16:56 發表

我咪話南海九段線中國劃咗就係中國囉!印尼都係中國架。中國快啲恢復印尼嘅主權啦
中國只係和印尼有南海南沙群島爭議, 冇話印尼本土有爭議, 你take左野有幻覺?

有爭議不外乎和平方式解決, 一係就軍事解決, 依家中國和印尼並不急於現在解決, 因為乎合兩國利益

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]