• 瀏覽: 48,392
  • 回覆: 10
+17
咁點??? 好嬲好嬲曱甴話紙老苦wor

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-5 11:11 發表
日本可以宣戰喎,又唔咪第一次。
睇下日本平均年齡

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-5 11:13 發表

所以一開戰就投降等共富,贏盡。
唔知呀.......
日本自慰隊幾錢個月??? 60碎請唔請???

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 11:44 發表

解放軍實際力量如何..........與外國對北京的印象沒有直接關係.....!!

問題是東盟國家心裡有很多不明白....!!
為什麼北京有足夠軍力攻打台灣..........卻沒有派兵去打.......!!
唯一解釋是無膽.....!!

當然大家是明白北京的想法.........問題是東盟國家及西方國家不是這樣想.....!!
他們只會認為北京很好欺負.......之後的日 ...
問題是東盟國家心裡有很多不明白....!!
為什麼北京有足夠軍力攻打台灣..........卻沒有派兵去打.......!!
唯一解釋是無膽.....!!

咁大陸都有足夠軍力攻打東盟, 又要打??? 唔打因為無膽
先出手就蝕章啦......美國都要攞洗衣粉先同伊拉克開拖啦

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 11:52 發表

你不明白東盟國家...........他們都是在鬥爭之中成長.......!!
說是好勇鬥狠不為過...........他們會喜歡俄羅斯說到做到不怕死的性格.....!!
反為最不恥說完之後為自己圓謊的說法.........也許北京是對........但他們內心就已經看不起中國...!!
你不明白東盟國家...........他們都是在鬥爭之中成長.......!!
說是好勇鬥狠不為過...

歐美就係

泰國+菲律賓+馬拉+SGP不知幾有善.....
印尼可能衰d

引用:
原帖由 深藍001 於 2022-8-5 12:44 發表

日本每年新生人口80幾萬人。日本自衛隊總兵力只有二十幾萬人。日本招兵唔難。
唔難, 但又得20萬
80萬, 6年新低做咩唔提

引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 13:18 發表

湘軍沖入天京後,隨即展開了一場瘋狂的燒殺、掠、淫的大競賽。「見人即殺,見屋即燒,子女玉帛,掃數悉入於湘軍」;致令「秦淮長河,屍首如麻」

燒:湘軍一進城就到處放火。衝到哪裏火就燒到哪裏。及至當時傍晚時分,全城已經變成一片火海,「煙起數十道,屯結空中不散,如火山,紫絳色。」湘軍除用火作為進攻的武器外,還用火作為滅跡的手段。每次當他們搶掠完一處王府或民宅後,便隨即付之一炬。這場大火自天京陷落之 ...
呆灣軍事專家講孫子兵法.......
10則圍之.....5則攻之......

多10倍, 用圍最好

引用:
原帖由 深藍001 於 2022-8-5 14:05 發表

2021年新生人口新低係81萬。十年係810萬,二十年係1,600萬人。

士兵由18歲至50歲退休,有三十年的年齡後可徵兵。
咁點解大陸1年800萬人就話唔掂???
800萬 x 20年 = 1.6億wor

連前首相都保護唔到lor
on 9 文紅

真係唔想串9佢

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-5 15:08 發表
日本夠可以去軍演架,中國有冇唔比丫,不過演還演,咪係中國的釣魚台群島附近演!
練訓班G4 好過lor
企後面開2槍冇反應

咁大陸造幾個島咪霸晒