• 瀏覽: 48,070
  • 回覆: 402
+17
引用:
原帖由 paoon 於 2022-8-5 11:42 發表

你帶咗水同乾糧入防空洞未?

引用:
原帖由 SayingLoveU 於 2022-8-5 11:20 發表

小日本除左做狗就咩都唔識
當年死鬼安陪進山送隻秋因犬比普京就已表示想做普京隻狗啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-5 11:47 發表

問題是東盟國家心裡有很多不明白....!!
為什麼北京有足夠軍力攻打台灣..........卻沒有派兵去打.......!!
唯一解釋是無膽.....!!

咁大陸都有足夠軍力攻打東盟, 又要打??? 唔打因為無膽
先出手就蝕章啦......美國都要攞洗衣粉先同伊拉克開拖啦
你不明白東盟國家...........他們都是在鬥爭之中成長.......!!
說是好勇鬥狠不為過...........他們會喜歡俄羅斯說到做到不怕死的性格.....!!
反為最不恥說完之後為自己圓謊的說法.........也許北京是對........但他們內心就已經看不起中國...!!

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-5 11:11 發表
日本可以宣戰喎,又唔咪第一次。
尾國隻艇有油走先啦🤭🤭

引用:
原帖由 B2C 於 2022-8-5 11:38 發表
老美隔無耐就軍演,係唔係曲線鬧埋老美?
無事就軍演台灣比中國圍島軍演美艦都唔出遊下堅如盤石撐台灣喎

引用:
原帖由 ngben 於 2022-8-5 10:57 發表
小日本
小日子還過得不錯的日本

日本仔一直覺得佢自己係亞洲之王. 睇泥大陸要搵佢開弄刀至得啦. 

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-5 11:11 發表
日本可以宣戰喎,又唔咪第一次。
日本只識偷襲

引用:
原帖由 67中國 於 2022-8-5 10:53 發表
又給藉口日本擴軍,可惡
當然要比機會佢,等佢有雄心壯志,先至有機開戰去滅佢架嘛。如果佢一味玩龜縮又點打柒佢喎?

日本最想中美衝突!😶

小日子還過得去喔

出高達呀笨 

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 11:44 發表

解放軍實際力量如何..........與外國對北京的印象沒有直接關係.....!!

問題是東盟國家心裡有很多不明白....!!
為什麼北京有足夠軍力攻打台灣..........卻沒有派兵去打.......!!
唯一解釋是無膽.....!!

當然大家是明白北京的想法.........問題是東盟國家及西方國家不是這樣想.....!!
他們只會認為北京很好欺負.......之後的日 ...
你吾系中國人吾明系吾出奇,中國人大家是同宗同源,不打就免打,戰爭肯定有死傷就造成家庭不幸,阿共就是希望做到仁者治理天下希望和平統一,烏克蘭戰事瀝瀝在目造成人民傷亡誰歡喜誰悲傷又有誰去講。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-5 10:58 發表
咁點??? 好嬲好嬲曱甴話紙老苦wor
對住d美狗屎眼國紙老鼠, 紙老虎都夠殺有凸啦