• 瀏覽: 14,584
  • 回覆: 53
+2

袁弓夷涉違國安法容海恩火速割蓆 非常新抱7大惹火事最爆係呢單

保安局3日點名「三人」,指海外組織「香港議會」涉違《港區國安法》,而其中成員袁弓夷除了是時事評論員袁彌昌、及人民力量前主席袁彌明的父親之外,亦是有「非常新抱」之稱容海恩的老爺!

今次保安局今嚴厲譴責袁弓夷,並表示會依據《香港國安法》第37條追究到底,新抱容海恩旋即在社交平台發帖文「劃清界線」,表示大力支持部門執法,更呼籲市民要與任何違反《香港國安法》的人士或組織劃清界線!

「非常新抱」先批鬥,後脫離關係,十足十「文革女英雄」!!!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/開罐/800148/袁弓夷涉違國安法容海恩火速割蓆-非常新抱7大惹火事最爆係呢單

一早就要割蓆啦!仲要嫁比港獨曱甴?

引用:
原帖由 tomymt 於 2022-8-5 10:56 發表
一早就要割蓆啦!仲要嫁比港獨曱甴?
米臭系!大義滅親,還我中國人真典範!

乜野叫做
非常新抱 ?

引用:
原帖由 金田七123 於 2022-8-5 10:59 發表

米臭系!大義滅親,還我中國人真典範!
你唔係真係信佢呀?!...........一家都係反華人渣..........佢說什麼不重要......

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-8-5 11:01 發表
乜野叫做
非常新抱 ?
中國人傳統思想,老爺係要用來孝敬,唔係要用來批鬥

引用:
原帖由 元勝 於 2022-8-5 11:02 發表

你唔係真係信佢呀?!...........一家都係反華人渣..........佢說什麼不重要......
佢地日日鬧共產黨,似反共多過反華......

退出政壇把啦

位置太過尷尬

引用:
原帖由 金田七123 於 2022-8-5 11:18 發表

佢地日日鬧共產黨,似反共多過反華......
反共不反華......根本係一個偽命題!!!.......只有白痴才會信.....專門用來水傻仔做condom...水傻女做免費雞....

https://www.youtube.com/watch?v=k4zPV0KDnnk

唔妥家翁好耐啦

兩個都係垃圾。

引用:
原帖由 元勝 於 2022-8-5 11:25 發表

反共不反華......根本係一個偽命題!!!.......只有白痴才會信.....專門用來水傻仔做condom...水傻女做免費雞....

https://www.youtube.com/watch?v=k4zPV0KDnnk
中華=中共?
中國=中共統治範圍?
中國人=共產黨黨員?

講到口水乾

D傻黃還以為自己好L醒! 自命是天選之子! 自封咩公義/愛心/自由/人權鬥士......DLLM....真係人唔笑.....狗都吠....

引用:
原帖由 金田七123 於 2022-8-5 11:29 發表

中華=中共?
中國=中共統治範圍?
中國人=共產黨黨員?

講到口水乾
曱甴=世界=可代表世界???..............

引用:
原帖由 元勝 於 2022-8-5 11:29 發表
D傻黃還以為自己好L醒! 自命是天選之子! 自封咩公義/愛心/自由/人權鬥士......DLLM....真係人唔笑.....狗都吠....
真係好多狗吠聲.........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]