• 瀏覽: 18,539
  • 回覆: 33
大陸「六區軍演驚殘菜;眾志懲奸抗外蠻」。
尾霸一聲不吭,有人擔心是「風雨前的死寂」。對啊!牠果然心深不忿,意圖糾眾還戈。
強弩之末連自己也騙不了,如何騙他人?

強弩臨之末
反戈知死活
中華眾志前
八丑皆湮沒

阿爺只駛了一招…順水推舟,落西入台
連場大龍鳳圍台,就等… 請君入甕,尾巴來吧。

引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2022-8-5 20:50 發表
阿爺只駛了一招…順水推舟,落西入台
連場大龍鳳圍台,就等… 請君入甕,尾巴來吧。
大部份人相信大陸要乘機以武迫統。
可惜大陸有關人等口吻又唔似喎!

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-5 21:08 發表

普大帝曾説:內地不用武統,圍台及經濟制裁就可以了。
圍台請君入甕,一雞兩吃
1/做成先例,可以2,3,4,5…咁多次,練兵兼嚇牠死。
2/ 尾巴入甕,干涉內政,理在我方,可一戰解決亞洲問題。
3/ 尾巴不啾不啋,扮唔知。窮台,慢慢磨

引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2022-8-5 21:25 發表

圍台請君入甕,一雞兩吃
應該系咁。
當年黑暴,人人以為中央懶理,點知一招後發先至,搞掂駐港美英勢力。

引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2022-8-5 21:25 發表

圍台請君入甕,一雞兩吃
收回台灣就斷了美霸東亞勢力。睇佢敢唔敢?

摶就在南海收佢皮!

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-5 21:08 發表

老尾就是想我哋自相殘殺,盲嘅都睇到啦!重咁蠢中計,就圍住個島等班呆民閉門思過,諗清諗楚應該做人定做狗,日本做咗幾拾年狗安陪下場如何?日本前途如何?

引用:
原帖由 hanE 於 2022-8-6 09:50 發表

老尾就是想我哋自相殘殺,盲嘅都睇到啦!重咁蠢中計,就圍住個島等班呆民閉門思過,諗清諗楚應該做人定做狗,日本做咗幾拾年狗安陪下場如何?日本前途如何?
圍而不攻,正是考驗尾霸是否真龜縮。
若佢膽粗粗闖入南海挑釁,就乘機剝佢棚牙。

真龜縮就多謝先!台人知道尾霸系流料,自然唔使打,願意開談歸順。

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-6 09:57 發表

真龜縮就多謝先!台人知道尾霸系流料,自然唔使打,願意開談歸順。
而家咁嘅局面,有卵資格談?去搵孫中山同佢談啦手!拎菜頭出嚟投降都還可以算有返丁點骨氣,睇佢呢兩日所有發言那窩囊相真係似足馬戲團的狗。

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-6 09:57 AM 發表

民進黨一定不會談, 拖得幾耐得幾耐, 大陸亦不可能長期軍演唔停, 不過軍事常態化就可以肯定, 得閒過嚟圍台灣幾日, 震攝一下台灣省

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-6 09:38 發表

收回台灣就斷了美霸東亞勢力。睇佢敢唔敢?

摶就在南海收佢皮!
這一次讓中國建立了南海東海,台灣的勢力範圍。也證明了中國已經具備武統的條件。其實武統不武統,台灣就是中國勢力範圍。

但是占時是不會進行武統,只要美帝和台灣不走極端路線,中國就不會開啟武統,因為中國要做的是亞洲盟主,更重要角色就是講美國勢力踢出亞洲。主動武統,會讓東南亞害怕,倒向美國。但是如果美帝台灣在挑釁,送武統牌給大陸,大陸就可以名正言順的武統了。為什么美國的走狗新加波會叫西婆不要去台灣,他肯定很清楚,這樣去了台灣,整個亞洲態勢就會改變。等于送武統牌給中國,這一次證明了新加波的領導人真的很聰明,也就是華人的智慧比西人更加高。

至于日本韓國,這些美帝的走狗,估計也會慢慢的被收拾。

引用:
原帖由 hanE 於 2022-8-6 09:50 發表

中國要做的是亞洲盟主,只要建立勢力範圍就可以,武統台灣不急,因為還要照顧東南亞國家的感受。勢力範圍建立之后,亞洲各國就知道該怎樣做。

引用:
原帖由 andy14011982 於 2022-8-6 10:58 發表

民進黨一定不會談, 拖得幾耐得幾耐, 大陸亦不可能長期軍演唔停, 不過軍事常態化就可以肯定, 得閒過嚟圍台灣幾日, 震攝一下台灣省
世亊冇一定;邊個惗到美霸咁九叻送件老叉燒來製造機會。
軍演成本好大,冇得拖延,再唔聽話就進攻。

做得盟主,自然要有

恩威並濟順天心
盟主該當訂法箴
手到拿來誰可說
同歡一樂酒頻斟

引用:
原帖由 口腔花花留言 於 2022-8-6 12:16 發表

這一次讓中國建立了南海東海,台灣的勢力範圍。也證明了中國已經具備武統的條件。其實武統不武統,台灣就是中國勢力範圍。

但是占時是不會進行武統,只要美帝和台灣不走極端路線,中國就不會開啟武統,因為中國要做的是亞洲盟主,更重要角色就是講美國勢力踢出亞洲。主動武統,會讓東南亞害怕,倒向美國。但是如果美帝台灣在挑釁,送武統牌給大陸,大陸就可以名正言順的武統了。為什么美國的走狗新加波會叫西婆不要去台 ...
尾國作惡多端,牠製造的戰爭害死幾多國人民?他們對尾國的恨會比我們小?就俄羅斯就唔會放過尾國,只要有國家向尾國動手必定排著隊大報復。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]