• 瀏覽: 24,739
  • 回覆: 94
  • 追帖: 4
+5
我朋友食足三十幾年即食麵 之後有大腸癌 啲醫生話染左同啲即食麵有關

咁點解鹹魚又唔叫停用

食煙飲酒都會生癌點解唔叫停用

引用:
原帖由 ajax2021 於 2022-8-5 13:39 發表

2000起,係瑞士雀巢旗下
邊個旗下冇所謂
只因為佢夠cheap
襯曬我

又貴又致癌,港人致愛

引用:
原帖由 Gore 於 2022-8-5 11:09 發表
揾鏡妖賣廣告真係冇運行
妖....鏡咁邪...七月黎料.. 搵佢地代言真係要諗過先~~一間真係闔家辣

上一次係咪又係佢呀?

自助餐啲傻西好似執到寶

引用:
原帖由 ajax2021 於 2022-8-5 11:16 發表

一早要轉!

俾99妖視爛鏡代言,實冇好下場!

日笠冷氣雪櫃如是!日本藍P牌遙遙領先!
雖然我都唔鐘意班人妖,不過一路食開又覺得movenpick冇咁好食。不過呢排成日出事,都係時候要轉

相信食咗最毒,一定食 "唔會溶嘅雪糕" 食入肚

引用:
原帖由 hermanherman 於 2022-8-5 10:08 發表
好彩窮,剛剛2盒 dry 牙, 曲奇 & 忌廉
我記得Dxxxxxx都試過大腸桿菌超標要回收。

過一排就唔記得啦。
到時7-11 $100 五個 又大把人沖去買
始終牌子做左好穩固既brand building, 除非出左好大事故,如維他奶。否則 過一排 有鬼人理你大腸桿菌定致癌咩.

引用:
原帖由 A1000 於 2022-8-5 15:00 發表
上一次係咪又係佢呀?
冇錯!

今次係第三次

兩款雪糕含禁用除害劑 曾進口本港須停售 Häagen-Dazs撤回產品
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220621/bkn-20220621162738917-0621_00822_001.html

Häagen-Dazs四款雪糕含禁用除害劑 曾進口本港須停售
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220710/bkn-20220710193209485-0710_00822_001.html

黃絲泛民主派話金主食物可以食

引用:
原帖由 H叔 於 2022-8-5 15:16 發表

雖然我都唔鐘意班人妖,不過一路食開又覺得movenpick冇咁好食。不過呢排成日出事,都係時候要轉
試下雀巢的dreyers

你隨時鐘意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]