• 瀏覽: 24,740
  • 回覆: 94
  • 追帖: 4
+5
buffet大把任食,香得

唔敢買了

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-8-5 09:54 發表
賣得貴也不安全
太離譜;難怪, 早前便利店輪住做特價, 相信代理早已知情!!

揾鏡妖賣廣告真係冇運行

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2022-8-5 09:35 發表
食物環境衞生署食物安全中心今日(4日)表示,再多兩款Häagen-Dazs雪糕可能受歐盟禁用的除害劑環氧乙烷污染,包括比利時朱古力雪糕及曲奇呍呢嗱雪

...
又係哈根達斯!

俾爛鏡代言,抵佢成日出事!抵死!

支持瑞士雀巢dreyers乘勢打擊!

引用:
原帖由 hermanherman 於 2022-8-5 10:08 發表
好彩窮,剛剛2盒 dry 牙, 曲奇 & 忌廉
好事!

dreyers,瑞士雀巢出品,好味安全有保證!

引用:
原帖由 H叔 於 2022-8-5 10:11 發表
睇嚟要轉牌子
一早要轉!

俾99妖視爛鏡代言,實冇好下場!

日笠冷氣雪櫃如是!日本藍P牌遙遙領先!

引用:
食物環境衞生署食物安全中心今日(4日)表示,再多兩款Häagen-Dazs雪糕可能受歐盟禁用的除害劑環氧乙烷污染,包括比利時朱古力雪糕及曲奇呍呢嗱雪

...
公司冇QC?!
cls!!下下要政府係市面抽查先知出事?
邊個信呀!!!
肯定公司早知乜料,博下出貨,反正生癌唔係急症,唔會立即被揭發。

仆街!!!我食咗好多升曲奇,仲係最大嗰桶,我今次去硬寶福山啦~

唔係中國制造冇討論價值

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2022-8-5 09:46 發表
越來越差,
可以收皮
agree

歐洲輸出有毒食物

引用:

...
生can刀高級啲

引用:
原帖由 ajax2021 於 2022-8-5 11:15 發表

好事!

dreyers,瑞士雀巢出品,好味安全有保證!
Dreyer's係香港製造
雀巢集團在香港設立的雀巢香港有限公司,在香港設有乳製品生產線,雀巢香港因此投入Dreyer's品牌雪糕的生產。現在香港出售的Dreyer's雪糕產品,基本上都是在香港元朗工業邨的廠房製造[3]

大師成日見報

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]