• 瀏覽: 16,964
  • 回覆: 9
  • 追帖: 4
當時兵荒馬亂,政府又人手不足,有甩漏唔出奇,其實打多一針就夠三針,咁就唔洗煩啦!

引用:
原帖由 天久可勝范高爾 於 2022-8-5 11:05 發表
打 100 針都中,嘥氣!
打咗針唔係唔會中,只係中咗身體都唔會有太大反應,我打完三針先中,不過身體一啲唔舒服都冇,我同事亦都同我一樣!

引用:
原帖由 mikkiiop 於 2022-8-5 12:13 發表

重點,打夠 4針都會中,

加上,支針又有好大潛在副作用

明明可以出入,點解政府錯,要人民埋單

無端端打一針
香港人第一大姓氏,永遠人哋錯,自己一定無錯!

引用:
原帖由 noeru0315 於 2022-8-5 11:37 發表
我上個禮拜約咗打第四針, 因為2月中嗰陣中過招, 而家一直都用緊個康復者二維碼, 9月頭到期, 嗰日去到健康院, 姑娘睇完我record, 話我差30日先夠180日, 所以唔未我打針, 但同我講叫我更新個電子針卡, 更新完係電子針卡會顯示我頭兩針幾時打, 新冠有冇中過, 顯示為"有", 然後就變成冇期限, 姑娘話除非政府話要打第四針, 否則就唔使再理佢, 可以繼續用呢個新o既二維碼 ...
師兄你打完第三針之後,在二月中確診,而家想打第四針?因為我都打完三針之後三月中確診,明天book去打第四針,我唔知到時候去到俾唔俾我打!

引用:
原帖由 奔放的超級兔子 於 2022-8-5 12:52 發表

但我一針都冇打 感染左症狀仲輕過感冒喎
又點睇
各人體質唔同!我唔係輕過感冒,我係中咗都唔知!不過強檢話我中咗!

引用:
原帖由 noeru0315 於 2022-8-5 13:00 發表

我見佢個康復碼去到9月頭就到期, 又冇講之後點算, 所以咪諗住去打多針, 等佢變成第三針就唔使煩先去打,
其實按姑娘o既說法, 中咗當一針, 所以前面已經打咗兩針的話, 理論上係唔使打第三針,
你數吓你夠唔夠180日, 唔夠的話, 未必會俾你打, 我就打唔到,
但我屋企人同我一齊中招一齊好返, 佢早排可以打得到,
我問個姑娘, 佢話可能佢去打針嗰陣, 幫佢check嗰個求其check ...
唔該晒,咁我聽日照去先!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-8-5 13:05 發表
直接要求百分百市民都中招仲實際過打針,百分百中招後可以解除防疫,未中招嘅集中同中招病人一齊,咁好快全民中招,犧牲三兩百人性命值得!
但如果嗰兩三百人包括你家中長者呢?

引用:
原帖由 tkm2 於 2022-8-5 17:42 發表

佢就係想咁啊, 慳返唔使養佢地
何止啊,可能仲有大把遺產添啊!

引用:
原帖由 andrewrabbit 於 2022-8-5 17:46 發表

我一針未打,中左都無乜事
當日武漢都有好多無症狀感染者!恭喜你成為其中一人!

引用:
原帖由 st.Angel 於 2022-8-10 01:26 發表

我0針,夏天經常除口罩,日日出街,仲未中過。
恭喜你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]