• 瀏覽: 43,553
  • 回覆: 5
引用:
原帖由 LYC09 於 2022-8-5 09:17 發表

本港昨增4,773宗本地感染和247宗輸入新冠肺炎確診,多3間學校有個別班級需要停課,包括聖公會阮鄭夢芹小學2E班、香港神託會培恩幼稚園K3B班和循道衛理聯合教會丹拿山 ...
原來「公務員事務局局長」呢個位, 真係無嘢做, 得閒走去理疫苗接種;上任聶德權又係咁!!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-5 23:20 發表

而家啲針根本防唔到感染,仲要病毒量勁高,防腦傷效果極其有限。
唔撚信?你問下啲打完三針中左招嘅人,做快速測試嗰陣嗰條T線勁撚深色。證明病毒量已經好撚高,必定會對腦細胞構成傷害!

小朋友免疫系統未健全,打咗效果都有限啦,叫做好過冇!
大人打咗中咗都大腦萎縮,不舉,不育,嗅覺消失!

小朋友中咗肯定大大鑊。咪撚信啲專家講乜嘢細胞免疫,而家呢啲疫苗產生嘅抗體根本唔啱,等得的免疫系統做到 ...
小童疫苗量係自行用土法減低, 未經生產藥廠認可架;土法提取之過程, 風險變數萬千, 但就咁打入小童體內, 你話幾高危呢??

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-6 13:40 發表
狗賊政府再L響度瓜瓜叫,
卡介苗都唔L打
反而打瘧疾針, 比較急切和實際, 但又唔叫市民打!!

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-6 15:26 發表

體內爆發,永無休止
打得毒針愈多, 身體儲夠病毒量, 跟住就爆;common sense 嚟~

引用:
原帖由 disgust.com.hk 於 2022-8-7 22:22 發表
打哂咁多針都中,咁仲打嚟做乜?
某立法會議員打咗五針, 都中~

引用:
原帖由 天天灌啤的大叔 於 2022-8-8 10:30 發表

卡介苗用左幾十年試驗,omicron疫苗臨床測試都未過曬
如果我係家長, 孩子一日未成年, 一日都唔會准佢打毒針!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]