• 瀏覽: 43,547
  • 回覆: 7
引用:
原帖由 nicky1983 於 2022-8-6 01:31 發表

外鬆內緊有膠用,出面入嚟就越放越鬆,入面點防都無用,呢啲時候站道德高地講咩都無用,有無做好外防輸入先架,可唔可以講清楚依家係想靠外防輪入去防,定為左冬天儀咁大鑊所以夏天就要混合免疫,等夏天有幾大鑊得幾大鑊。
夠唔夠膽叫人防好病毒定快啲中,起碼有個方向,依家日日等清零又唔得,過正常生活又未得,唔該搵個話得事嘅出嚟講依家點做啦!
成日出黎真係好似賣廣告。
搞大人巳好很衰,唔該唔好迫小朋友打喇

無得上課外活動,參觀活動巳好仆街。
黎幾年影校內相全部帶口罩,影響學童童年回憶!!!!

小朋友問點解無,點解唔去得玩,參觀,就如實講, 政府限制您。您記住2022有咁既政策,歷史會見證。

另小童既針,一向可揀打唔打, 而唔係用行政手段迫,限制黎樣個。影響學生學習,見識。

引用:
原帖由 mega-box 於 2022-8-5 19:23 發表
唔好彩屎既話咪瀨落長期病患,急性癌症,個別事件囉。。。。
而家開始連數據都唔敢提,重有咩做唔出?
成日出黎真係好似賣廣告。
搞大人巳好很衰,唔該唔好迫小朋友打喇

無得上課外活動,參觀活動巳好仆街。
黎幾年影校內相全部帶口罩,影響學童童年回憶!!!!

小朋友問點解無,點解唔去得玩,參觀,就如實講, 政府限制您。您記住2022有咁既政策,歷史會見證。

另小童既針,一向可揀打唔打, 而唔係用行政手段迫,限制黎樣個。影響學生學習,見識。

引用:
原帖由 AM138 於 2022-8-6 19:18 發表
幼兒打科興比較安全,因為滅活疫苗
年老長者都係科興適合
跟本打唔打應自已㨂,好似流感睇醫生,如開抗生素,您都可以㨂食唔食。而唔係迫食

講黎句係咪弱智???定無仔女??!

自已仔女,專家和官會緊張過自已父母???????

支針係有用,係對仔女好,搶住都打喇。

唔該唔好再限制小朋友生活,堂食,興趣班。。。。唔該唔好搞小朋友, 咁做好無恥和仆街

唔該

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-7 05:17 發表

呢D全部係生化疫苗,一定唔可以打
我唔介意人打針, 但唔應該限制無打針既人。尤其學童!!!課外活動,參觀都唔去得,體育館又唔去得做運動。
咁身體又會好咩, 科學館又唔入得

咁做真心好仆街!!

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-8-6 02:51 發表
小朋友抵抗力還在發展階段,加上衛生意識弱,經常接觸污糟的地下,染疫風險很高
專家同官會比自已父母緊張自已仔女!!!?

支針父母係覺得有用,搶住打喇。 

成日賣廣告咁。

重有睇醫生成日開抗生素,食唔食都自已㨂喇。唔好迫人喇,唔該。

尤其小童

引用:
原帖由 當天的好日子 於 2022-8-7 14:15 發表

輕症都防唔到,點樣防到重症?
防重症佢講咩都得,睇反轉頭佢地成日搬龍門。

都係個句,自已仔女,父母點都緊張卨 所謂專家高官,
係覺得有用一早搶住打。

再出無恥既政策可能會有幫助。

成日限制無打針小朋友,仆街黎

引用:
原帖由 ke2011 於 2022-8-7 22:50 發表
唔打根本好難返工
咁先無恥, 搞大人算喇。

重要搞小朋友

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]