• 瀏覽: 42,463
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 launch_date 於 2022-8-6 00:39 發表
咁打針法,點可能見頂??

可參考己停止打針既國家疫情數據,
或參考從來都無打針既國家疫情數據
其實應該諗一諗,一向都話啲發達國家搶佔晒啲疫苗,搞到非洲好多貧窮國家都嚴重缺乏疫苗,但又唔多見呢啲非洲國家有爆發好嚴重嘅疫情,反而日本南韓呢啲先進國家仲係日日爆到七彩,咁你話疫苗係唔係真的咁重要呢??

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-8-8 00:17 發表

其實應該諗一諗,一向都話啲發達國家搶佔晒啲疫苗,搞到非洲好多貧窮國家都嚴重缺乏疫苗,但又唔多見呢啲非洲國家有爆發好嚴重嘅疫情,反而日本南韓呢啲先進國家仲係日日爆到七彩,咁你話疫苗係唔係真的咁重要呢??
重要~~~無佢爆唔到疫,唔爆疫又真係好難谷多幾針~~~

BTW~~~日本人衛生常識好,未高接種時,每日新症最多三位數,
2021年11月後幾乎8成人Fully vaccinated,
2022年1月開始,新症向萬宗進發

時至今日,已經每日廿幾萬新症,百幾人死亡
多咗咁多新症,死亡率咪低囉~~~幾有效

香港⋯⋯ER 都係跟緊劇本走,已完成任務,每日幾千了,希望係佢地目標數字啦

想當日
每日零確診時就「相當危險,唔打針就等過身,短賓周」
每日雙位數了「太太太危險了,不能再理人權自由,強制,強制」
每日幾千宗了「應該是時候過正常生活了」

學北韓咪好囉~~~乜事都無

⋯⋯

打左就真係叫博一博

引用:
原帖由 date2006 於 2022-8-6 14:58 發表
你老味,我地細細個都要打卡介苗,有那呢樣驚嗰樣驚,完全冇得選擇打定唔打。
卡介苗用左幾十年試驗,omicron疫苗臨床測試都未過曬

引用:
原帖由 天天灌啤的大叔 於 2022-8-8 10:30 發表

卡介苗用左幾十年試驗,omicron疫苗臨床測試都未過曬
如果我係家長, 孩子一日未成年, 一日都唔會准佢打毒針!!

工聯會個鄧家x 中咗喎,打咗幾多針話?

引用:
原帖由 ke2011 於 2022-8-7 22:50 發表
唔打根本好難返工
咁先無恥, 搞大人算喇。

重要搞小朋友

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-5 23:20 發表

而家啲針根本防唔到感染,仲要病毒量勁高,防腦傷效果極其有限。
唔撚信?你問下啲打完三針中左招嘅人,做快速測試嗰陣嗰條T線勁撚深色。證明病毒量已經好撚高,必定會對腦細胞構成傷害!

小朋友免疫系統未健全,打咗效果都有限啦,叫做好過冇!
大人打咗中咗都大腦萎縮,不舉,不育,嗅覺消失!

小朋友中咗肯定大大鑊。咪撚信啲專家講乜嘢細胞免疫,而家呢啲疫苗產生嘅抗體根本唔啱,等得的免疫系統做到 ...
打針係向中國香港政府表忠投名狀,醫學效用真的那麼重要嗎?

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-8-5 17:00 發表
一家八口一針都冇打過,三年以黎都冇中過  唔派錢既話唔考慮打,相信默沙東口服藥 
咁咪冇得行街睇戲食飯🤔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]