• 瀏覽: 42,415
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lazybee 於 2022-8-7 05:04 發表
班友話係專家,唔睇數據,就叫小朋友打。都唔知點溝,就谷人去打。十足d講股佬,唔9負責,唔9知點溝就叫人溝貨,越溝越死。
其實如是專家, 可看看柳葉刀, 病毒, Nature ... 等等的醫學雜誌就知mRNA疫苗有多大的潛在問題. 但是就不斷叫人打mRNA.
中國沒公佈科興的問題, 但泰國政府因入了一批科興, 自己做了個統計, 也有幾十種後遺症, 但比mRNA 少

講黎句係咪弱智???定無仔女??!

自已仔女,專家和官會緊張過自已父母???????

支針係有用,係對仔女好,搶住都打喇。

唔該唔好再限制小朋友生活,堂食,興趣班。。。。唔該唔好搞小朋友, 咁做好無恥和仆街

唔該

重要嘅事要講三次,打針打針打針

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-7 05:17 發表

呢D全部係生化疫苗,一定唔可以打
我唔介意人打針, 但唔應該限制無打針既人。尤其學童!!!課外活動,參觀都唔去得,體育館又唔去得做運動。
咁身體又會好咩, 科學館又唔入得

咁做真心好仆街!!

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-6 13:40 發表
狗賊政府再L響度瓜瓜叫,
卡介苗都唔L打
反而打瘧疾針, 比較急切和實際, 但又唔叫市民打!!

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-6 15:26 發表

體內爆發,永無休止
打得毒針愈多, 身體儲夠病毒量, 跟住就爆;common sense 嚟~

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-8-6 02:51 發表
小朋友抵抗力還在發展階段,加上衛生意識弱,經常接觸污糟的地下,染疫風險很高
專家同官會比自已父母緊張自已仔女!!!?

支針父母係覺得有用,搶住打喇。 

成日賣廣告咁。

重有睇醫生成日開抗生素,食唔食都自已㨂喇。唔好迫人喇,唔該。

尤其小童

呼籲無撚用的,到甚麼時候,連環出現幾單三幾歲就因為新冠病毒重症夭折,……自然就仆倒去,爭住打。

這是香港嘛,……好心善意呼籲是無撚用的,只有冷漠對待愚蠢家長,到後悔之日,一切都已經太遲。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
打哂咁多針都中,咁仲打嚟做乜?

引用:
原帖由 disgust.com.hk 於 2022-8-7 22:22 發表
打哂咁多針都中,咁仲打嚟做乜?
某立法會議員打咗五針, 都中~

引用:
原帖由 當天的好日子 於 2022-8-7 14:15 發表

輕症都防唔到,點樣防到重症?
防重症佢講咩都得,睇反轉頭佢地成日搬龍門。

都係個句,自已仔女,父母點都緊張卨 所謂專家高官,
係覺得有用一早搶住打。

再出無恥既政策可能會有幫助。

成日限制無打針小朋友,仆街黎

唔打根本好難返工

病死晒d家鏟仔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]