• 瀏覽: 43,528
  • 回覆: 84

本港昨增4,773宗本地感染和247宗輸入新冠肺炎確診,多3間學校有個別班級需要停課,包括聖公會阮鄭夢芹小學2E班、香港神託會培恩幼稚園K3B班和循道衛理聯合教會丹拿山循道學校4D班。有6間老人或殘疾院舍共5名院友及4名員工確診,45名院友和職員要檢疫。衛生防護中心傳染病處主任張竹君稱,港大即時病率繁殖率為1.28,形容疫情趨勢仍在上升、未見頂,呼籲市民要保持警覺。

幾時先可以回復正常呀,避無可避咁~

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/本地/官籲帶子女打針勿拿健康-博一博-多3校有班級要停課/332136

打你老味,打到死都未可以,好似早兒唱咁,由你做決定

一家八口一針都冇打過,三年以黎都冇中過  唔派錢既話唔考慮打,相信默沙東口服藥 

引用:
原帖由 淡忘之音 於 2022-8-5 17:00 發表
一家八口一針都冇打過,三年以黎都冇中過  唔派錢既話唔考慮打,相信默沙東口服藥 
無去商場咩?

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-8-5 09:17 發表

本港昨增4,773宗本地感染和247宗輸入新冠肺炎確診,多3間學校有個別班級需要停課,包括聖公會阮鄭夢芹小學2E班、香港神託會培恩幼稚園K3B班和循道衛理聯合教會丹拿山 ...
叫班高官啲子孫打先

唔好彩屎既話咪瀨落長期病患,急性癌症,個別事件囉。。。。
而家開始連數據都唔敢提,重有咩做唔出?

腦霧左以後報咩天才訓練班都無用

由鳩佢死佢事啦!

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-5 19:30 發表
腦霧左以後報咩天才訓練班都無用
而家啲針根本防唔到感染,仲要病毒量勁高,防腦傷效果極其有限。
唔撚信?你問下啲打完三針中左招嘅人,做快速測試嗰陣嗰條T線勁撚深色。證明病毒量已經好撚高,必定會對腦細胞構成傷害!

小朋友免疫系統未健全,打咗效果都有限啦,叫做好過冇!
大人打咗中咗都大腦萎縮,不舉,不育,嗅覺消失!

小朋友中咗肯定大大鑊。咪撚信啲專家講乜嘢細胞免疫,而家呢啲疫苗產生嘅抗體根本唔啱,等得的免疫系統做到隻得嘅抗體出嚟,隻病毒已經周圍去,打殘曬唔同嘅系統。寧生敗家仔,莫生蠢鈍兒。

咁打針法,點可能見頂??

可參考己停止打針既國家疫情數據,
或參考從來都無打針既國家疫情數據

引用:
黃人思維一樣,飲完東江水,話系法蘭西水

引用:
原帖由 LYC09 於 2022-8-5 09:17 發表

本港昨增4,773宗本地感染和247宗輸入新冠肺炎確診,多3間學校有個別班級需要停課,包括聖公會阮鄭夢芹小學2E班、香港神託會培恩幼稚園K3B班和循道衛理聯合教會丹拿山 ...
外鬆內緊有膠用,出面入嚟就越放越鬆,入面點防都無用,呢啲時候站道德高地講咩都無用,有無做好外防輸入先架,可唔可以講清楚依家係想靠外防輪入去防,定為左冬天儀咁大鑊所以夏天就要混合免疫,等夏天有幾大鑊得幾大鑊。
夠唔夠膽叫人防好病毒定快啲中,起碼有個方向,依家日日等清零又唔得,過正常生活又未得,唔該搵個話得事嘅出嚟講依家點做啦!

小朋友抵抗力還在發展階段,加上衛生意識弱,經常接觸污糟的地下,染疫風險很高

後悔與病毒共舞,寧願自己死都好過父母仔女枉死!
佢地本應可以留在家中,但共存結果係佢地枉死!

引用:
有冇戴口罩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]