• 瀏覽: 1,576
  • 回覆: 26
+3
針對外界關注「中共以我東部海域為目標,發射之彈道飛彈,是否飛越臺北上空」,國防部今(4)日表示,彈道飛彈發射後的主要飛行...

現實版

新聞來源連結:
https://udn.com/news/story/10930/6513621

太空???
咁入左12海里又點??? 

飛過台北上空。

愛國者防空系咪關丟了

日本防衛省晚間公布訊息,推定中國在台灣時間今天下午1時56分至下午4時8分,從內陸朝台灣方向發射9枚飛彈,5枚落入日本專屬經濟區(台灣東部海域),推定其中4枚飛越台灣上空。 

共軍在1時56分許,發射多枚東風系列飛彈,我國防部也宣布,啟動「防禦系統」,外界推測是「愛國者三型」反彈道飛彈防禦系統,這也是軍方首度證實啟動「愛國者三型」防禦系統。

台軍平時不能啟動,有美軍批准才能啟動。

無膽就無膽啦,飛自己頭殻頂就打佢落嚟丫嘛!

呢個都係我唔明嘅地方, 正常去到咁近, 起碼都要宣佈去到二級三級呀, 甚至乎一級嘅作戰狀態, 只係想講台灣人以「平常心」應付「日常生活」, eq真係好高

引用:
原帖由 提子雪條 於 2022-8-5 08:49 發表
呢個都係我唔明嘅地方, 正常去到咁近, 起碼都要宣佈去到二級三級呀, 甚至乎一級嘅作戰狀態, 只係想講台灣人以「平常心」應付「日常生活」, eq真係好高
你睇返過去民進黨班人點處理疫情 點樣從中撈錢
其實一模一樣
首先就係全部都係假消息 一講就罸
然後就封鎖消息 唔證實 唔否認 含糊其詞
最後就係硬拗

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-8-5 09:14 發表

你睇返過去民進黨班人點處理疫情 點樣從中撈錢
其實一模一樣
首先就係全部都係假消息 一講就罸
然後就封鎖消息 唔證實 唔否認 含糊其詞
最後就係硬拗
呢啲嘢知道, 台灣人民都知道, 但係台灣人係鍾意聽呢啲假消息, 呢個係真, 因為我有台灣人嘅朋友, 佢哋個心態係好似事不關己, 同埋口中經常都覺得自己好有自由

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-5 08:27 發表
共軍在1時56分許,發射多枚東風系列飛彈,我國防部也宣布,啟動「防禦系統」,外界推測是「愛國者三型」反彈道飛彈防禦系統,這也是軍方首度證實啟動「愛國者三型」防禦系統。

咁死左啦.....
大陸射去要成粒鐘先到呀

防空飛彈呢?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2022-8-5 09:29 發表

民進黨不想造成台灣百姓恐慌
一旦恐慌選票就沒了😂
錯! 台灣人係知道真相, 只不過扮瞓嘅人係冇可能叫醒, 嘅道理一樣

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-5 08:27 發表

美軍話:「你boot下部機再試下!」

引用:
原帖由 jiao886 於 2022-8-5 09:24 發表
防空飛彈呢?
用愛去保護人民

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]