• 瀏覽: 44,392
  • 回覆: 422
  • 追帖: 1
+9
保安局日前發文嚴厲譴責3人,話佢哋涉嫌違反《港區國安法》第22條「顛覆國家政權」罪。其中一人正係議員容海恩嘅家公、時事評...

咁一睇就知邊個係麻煩犯法嗰啲啦

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0805_00822_001.html

不孝之人-容海恩 !
沒有孝道的所謂中國人。

引用:
原帖由 tai1037 於 2022-8-5 07:16 發表
不孝之人-容海恩 !
沒有孝道的所謂中國人。
所謂忠孝兩難存,大義當前嘅理性選擇。

咁佢個仔跟邊個?

引用:
原帖由 tai1037 於 2022-8-5 07:16 發表
不孝之人-容海恩 !
沒有孝道的所謂中國人。
同一個分裂國家既人脫離關係,免祖先蒙羞,咁先係孝道喎

好似文革重臨咁、爹親娘親不及黨最親!
而家有條篤灰熱線、遲吓再整條篤親熱線、容大媽夾埋掃把頭主理。

如果袁彌昌冇同袁弓夷脫離父子關係,咁容議員係咪要離婚比較好?因為自己老公同犯國安法嘅人仍然有關係,咁嘅情況都好尷尬

引用:
原帖由 tai1037 於 2022-8-5 07:27 發表
好似文革重臨咁、爹親娘親不及黨最親!
而家有條篤灰熱線、遲吓再整條篤親熱線、容大媽夾埋掃把頭主理。
如果你老豆殺人、縱火、強姦,你報唔報警?

想洗底?有冇咁易

引用:
原帖由 三碌木 於 2022-8-5 07:37 發表

如果你老豆殺人、縱火、強姦,你報唔報警?
涉嫌就要脫離,佢好有機會批鬥佢老公

大義滅親👍

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-8-5 07:32 發表
如果袁彌昌冇同袁弓夷脫離父子關係,咁容議員係咪要離婚比較好?因為自己老公同犯國安法嘅人仍然有關係,咁嘅情況都好尷尬
咪係 容海恩仲唔快啲離婚
出張無法律效力聲明不過做下樣

引用:
不孝之人-容海恩 !
沒有孝道的所謂中國人。
西方價值觀沒有孝順兩個字.

假西沒資格接受孝順.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]