• 瀏覽: 34,648
  • 回覆: 318
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 s336990 於 2022-8-5 09:46 發表

通常都年老架喇
咁點解唔稱呼婆婆或中女呀,好誤導喎。

重點是防柱999刀懶袋!!
臭L過條C....

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-8-5 06:54 發表
朱門酒肉臭,路有熱死骨
正苦工係錦樣

引用:
原帖由 montejo 於 2022-8-5 07:32 發表

重點係………

全文保留果幾隻字咪完結囉, 簡短D唔好咩...

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-8-5 08:06 發表

通知保安都懶理, 就不正常, 請佢地做乜 ?
通知保安乜嘢先?有臭味?有臭味等如入面死咗人?乜嘢邏輯先

引用:
原帖由 剎華 於 5-8-2022 06:47 發表
女子……不知是否年輕?
女死者獨居上址逾40年

引用:
原帖由 hkcentralize 於 2022-8-5 10:07 發表

女死者獨居上址逾40年
得,明白,是我諗多左,是我鹹濕,請各位原諒。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-5 09:23 發表

所以我定期捐錢比榕光社佢哋專為呢d無人無物人仕辦葬禮送佢哋最後一程
要簽定授權書先
否則不可以代行
獨居長者可安心

引用:
原帖由 3070 於 2022-8-5 10:06 發表

通知保安乜嘢先?有臭味?有臭味等如入面死咗人?乜嘢邏輯先
乜邏輯都好, 有臭味都知乜事, 保安懶做野, 廢

引用:
原帖由 chargeurs 於 2022-8-5 10:11 發表

要簽定授權書先
否則不可以代行
獨居長者可安心
榕光社係專為呢d獨居無人無物人仕辦簡單葬禮同幫佢哋上位唔使丟佢哋去亂葬堈

引用:
原帖由 hw1chan 於 2022-8-5 10:11 發表

乜邏輯都好, 有臭味都知乜事, 保安懶做野, 廢
咁懷疑單位出事,報咗保安冇反應,自己唔識報警?

引用:
原帖由 3070 於 2022-8-5 10:17 發表

咁懷疑單位出事,報咗保安冇反應,自己唔識報警?
最後都是鄰居報警, 呢種保安可以省卻了

香港最義懶同賤
一定係房署呢班食屎疴飯員工
可恥

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-5 10:15 發表

榕光社係專為呢d獨居無人無物人仕辦簡單葬禮同幫佢哋上位唔使丟佢哋去亂葬堈
我識好多依類人,佢哋真係唔一定想其他人幫手攪後事,最好求其倒落大海,我唔係講刻薄說話,我識好多已經放棄人生佢哋都係咁

與死者相識超過40載的另一街坊鄭太,形容曾身世可憐,早在10多歲時父母相繼離世,孑然一身獨居上址至今,平時愛賭馬。中性打扮的曾據知為女同性戀者,有長期病患及情緒病紀錄,既無朋友亦無親人,大多時間獨留家中,只是偶然會有社工來探訪。

原文網址:公屋獨居女子亡逾10日無人知 鄰居聞惡臭揭發 | [url=on.cc%E6%9D%B1%E7%B6%B2]on.cc%E6%9D%B1%E7%B6%B2[/url] | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220805/mobile/bkn-20220805010025866-0805_00822_001.html

阿彌陀佛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]