• 瀏覽: 36,204
  • 回覆: 318
+6
引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-8-5 16:39 發表

都要2個政府e生簽名同意批准先得。
安樂死只係比d末期病人。癱咗都未必批。
視乎條法例點立,唔一定要跟足外國

引用:
原帖由 電剛獨龍鑽 於 2022-8-5 15:46 發表

這就是香港! 變態社會!我大把朋友做OFFICE JOBS, 中佬年紀中層職位,單身、有學位、無父蔭者,通通只得住6、7、8千月租以下的「劏房」!

個個靠上一代儲錢資助才有買樓。 自力更生者靠自己倫為社會孤兒!

幾耐冇見過鬧市住宅死咗冇人知

大把人瘟疫時候繼續生日派對、社交舞會、酒池肉林
要靠祖上資助
才可以買樓 ?
終於明白你點解咁燢

引用:
原帖由 mac02 於 2022-8-5 16:43 發表

講到好似你經常會聞屍味咁樣喎。
我連老鼠屍都唔聞得,以前係貨櫃碼頭做過,個寫字樓有老鼠,一有老鼠死,我好快聞到,但其他同事要過多2日先聞到

RIP

引用:
原帖由 vvoy 於 2022/8/5 16:58 發表

要靠祖上資助
才可以買樓 ?
終於明白你點解咁燢
留意返,我慶唔慶,唔係重點,亦冇關係。  香港有幾多人買樓是全資或首期由上一代借錢或資助? 

引用:
原帖由 OL公主 於 2022-8-5 17:02 發表

我連老鼠屍都唔聞得,以前係貨櫃碼頭做過,個寫字樓有老鼠,一有老鼠死,我好快聞到,但其他同事要過多2日先聞到
咁你個嗅覺都幾靈敏喎,我做餐廳果時執過天花板上面啲 “瞓覺米奇”,當時又唔覺得啲氣味太難聞喎,可能係响打開假天花之前,就已經提前有心理準備掛?

引用:
原帖由 mac02 於 2022-8-5 17:13 發表

咁你個嗅覺都幾靈敏喎,我做餐廳果時執過天花板上面啲 “瞓覺米奇”,當時又唔覺得啲氣味太難聞喎,可能係响打開假天花之前,就已經提前有心理準備掛?
我嗅覺係特別敏感,我都唔想,當同事聞到味時,我已經接受唔到個種味,我會嘔!

當我初初聞到味,同事們唔信有死屍味,佢哋要過2日先聞到,但過2日個種濃味我已經接受唔到!

到後來的同事知我嗅覺敏感,當我一聞到,佢哋就去搵出黎,甘其他同事就唔駛聞喇!

引用:
原帖由 電剛獨龍鑽 於 2022-8-5 17:11 發表

留意返,我慶唔慶,唔係重點,亦冇關係。  香港有幾多人買樓是全資或首期由上一代借錢或資助? 
我識的
個個都係靠自己
唔係靠祖上

引用:
原帖由 OL公主 於 2022-8-5 17:02 發表

我細個時返學
經過公園D花槽
一聞倒D刺鼻嘅尖臭味
就知有老鼠屍體喺入邊!

引用:
原帖由 Beebbb 於 2022-8-5 07:27 發表

房署班人真係廢到一個點
你話公務員,是否值得加人工

引用:
原帖由 vvoy 於 2022-8-5 17:22 發表

我識的
個個都係靠自己
唔係靠祖上

叫啲老人家二人同住又唔肯

引用:
原帖由 amstrong668 於 2022-8-5 17:29 發表

你話公務員,是否值得加人工
佢哋係跟機制定加幅, 仲有每年跳point 呢個指定動作。

房署咩都不理!清潔,維修,屋邨內死水野蚊,野豬通處走,全部不理!每月準時要交租!

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-8-5 15:16 發表

問題係 有人收咗管理費有責任去處理都唔做。
所以改善乜都無用, 請多d人都係 白吃飯。
公屋交既叫租,唔係叫管理費。
交既租,其實連成本都唔夠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]