• 瀏覽: 36,156
  • 回覆: 318
+6
深水埗石硤尾邨一個單位近日傳出惡臭,鄰居多番要求房屋署跟進均被冷待,忍無可忍下報警求助,揭發獨居女子已死去多天,屍體發脹...

死咗幾十日都冇人知

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0805_00822_001.html

女子……不知是否年輕?

朱門酒肉臭,路有熱死骨

引用:
原帖由 V型電磁俠 於 2022-8-5 06:41 發表
深水埗石硤尾邨一個單位近日傳出惡臭,鄰居多番要求房屋署跟進均被冷待,忍無可忍下報警求助,揭發獨居女子已死去多天,屍體發脹...

死咗幾十日都冇人知

新 ...
房署班人真係廢到一個點

引用:

死咗幾十日都冇人知

新 ...
日本大把依D case

引用:

死咗幾十日都冇人知

新 ...
重點係………

引用:
原帖由 Beebbb 於 2022-8-5 07:27 發表

房署班人真係廢到一個點
乜香港人唔係要講私隱和人權咩?租樓畀你,業主下下去拍門?無人就破門?

房署班人廢, 保安廢, 鄰居投訴都懶理, 呢D廢物炒得

引用:
原帖由 montejo 於 2022-8-5 07:34 發表

乜香港人唔係要講私隱和人權咩?租樓畀你,業主下下去拍門?無人就破門?
屍臭到出外面就影響鄰居,房署都唔理,咁就要鬧。

見到哩種新聞,總覺得幫哩種情況嘅人辦理後事嘅,真係功德無量

引用:

死咗幾十日都冇人知

新 ...
RIP, 原以為獨居老人,點知算中年,不幸

有宗教信仰, 可能唔會發生呢種情況.

獨居死咗喺單位入面,正常係唔會有人知㗎,臭咗先知亦係正常

引用:
原帖由 3070 於 2022-8-5 08:00 發表
獨居死咗喺單位入面,正常係唔會有人知㗎,臭咗先知亦係正常
通知保安都懶理, 就不正常, 請佢地做乜 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]