• 瀏覽: 59,869
  • 回覆: 10
+25
中國大陸解放軍圍繞台灣周四(4日)起一連3日進行軍演之際,美國官員周四表示,美國延遲試射民兵3型洲際導彈,以免北京誤解令

腫桶拜登中左兩次美國肺炎後就聲都唔聲下,今次仲往後退,從前的氣燄去晒邊?實在令人失望

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0805_00992_001.html

阿爺今次一出手,真係震驚世界

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-8-5 07:59 發表

又係大陸啲假新聞
試下咪知囉,但老美連試都唔敢,情何以堪

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-8-5 10:24 發表
唔試射,
點知會否成功?
呢個時刻唔成功就真係柒出國際了

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-5 10:22 發表
你老美想射咪射囉,使乜理中國感受啫,議長訪台何嘗不令中美關係火上加油呢,揾嚟講啦
何止火上加油呀,中國爆左俾全世界睇啦,係你老美自己龜縮咋

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-8-5 11:00 發表

之前試射是否失敗了?
中國試射超音速都成功左喎,美國咁落後嘅咩

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 15:40 發表

是否有智慧不好說...........但中國明顯無勇氣.....!!
謀略更勝愚勇

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-8-5 15:47 發表

幾十年都未收回台灣........跟我說有謀略...........!!

是誰腦進水.......都被欺負成這樣........還圓謊安慰自己.....比少少骨氣好不好....!!
你說軍力不夠可以..........你說因為謀略.......這是在騙誰....!!
你急什麼,只要菜菜子夠膽說台灣獨立等意思字句,就係收回之日。

引用:
原帖由 tacticsolve 於 2022-8-5 16:23 發表
老尾又講大話, 自己原因就賴落別人, 次次一L 樣
都算佢有自知之明,咁咪比個下台階佢囉,無所謂,又唔冼趕狗入窮巷嘅

引用:
原帖由 喎牛 於 2022-8-5 20:04 發表
大陸唔伴飛落西,唔關事的黃C 咁開心,當事人台灣都好似一啲興奮都無仲好底調,以加比老解圍導彈又穿越台灣,黃C 諗計比呆灣好過啦
仲靠班戰士(鍵盤)諗
當年佢地都嘗試過用什麼什麼圍魏救趙(你大)啦!
結果

好一個西西出來走一趟將國際形勢變天,常言道 政治嘅嘢一日都嫌長

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]