• 瀏覽: 25,441
  • 回覆: 126
+12
引用:
原帖由 montejo 於 2022-8-5 11:00 發表

日本領海?聯合國話定你話?
架仔自設既所謂經濟專屬區,大陸重來無承認過,所以不存在甚麼日本領海,照炸。

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-8-7 19:55 發表

台灣買愛美國者3型,每枚價格超過300萬美刀
呢個只係蛋價
連鑊/爐/烹飪課程 加加埋埋 過十億美刀 一套

明知射落海,傻嘅咩

美國出口飛彈係冇得發射㗎,要每一次每一支彈預先向老美申請密碼,申請得嚟都瓜L咗。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2022-8-9 13:13 發表

架仔自設既所謂經濟專屬區,大陸重來無承認過,所以不存在甚麼日本領海,照炸。
美國承認啊

引用:
原帖由 hamchung 於 2022-8-9 19:36 發表
美國出口飛彈係冇得發射㗎,要每一次每一支彈預先向老美申請密碼,申請得嚟都瓜L咗。
美國說解放軍只是做騷
攔甚麼
永遠都不會射中的

咩叫笑L死

引用:
原帖由 航空母艦 於 2022-8-5 01:26 發表
反正早就知道
老共只是想發洩情緒 安撫一下牆內韭菜的心情
又沒想要真的打 何必浪費錢去攔截?? 而且攔截的話 不是讓老共更下不了台階了嗎

台灣做點面子 給老共對內安撫一下民怨 然後老共送東風15的參數給台灣

這是兩邊雙贏的結果
呆笨乳晒皮,點洗都洗吾甩。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-5 01:46 發表

科普:
愛國者很先進,可以探測彈道導彈落點,如果只是飛越而不是降落台灣本土,那便可以不欄截
吾射大陸啲飛彈,都要探測到發警告掛。

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-8-5 02:03 發表

可以
不過中國沒這技術
人地大陸飛彈講左有未端制道能力啦,愛國者系射吾到架。

引用:
原帖由 lam4451 於 2022-8-5 07:06 發表

你究竟知唔知日本海係邊度架?好心打開地圖睇下先鳩嗡啦。
系日本出口術,嗰度吾系日本區。中國又可以去所謂日本專屬區常注。多謝日本提醒

引用:
原帖由 6674 於 2022-8-5 08:43 發表
如果東風唔夠燃料,直插,咁點算好?
甘不如上定核彈。解釋都系一樣,意外。

引用:
原帖由 eleven1a 於 2022-8-6 13:40 發表
"勿謂言之不預"民有所呼,我有所應!温水煮蛙開始了!呆灣蛙兵蛙將,只有靠1450係鍵盤反制,最終希望和平統一,始終大家都係中國人!但唔承認中國人就自求多福....
講真架,臺灣真係有蛙兵蛙將架,當日被共產黨打到逃亡去臺灣。成鳩日大嗌反攻大陸。訓練咗好多蛙兵,晚上靜雞雞潛到大陸。偷情報。現在連提都唔敢提啦。守得住臺灣本島都算佢贏啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]