• 瀏覽: 15,629
  • 回覆: 30
+2
引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-4 22:36 發表

聽台灣幾萬裏海, 有幾隻船停係度枓涼咁包圍, 其他船如常進出, 仲以為會阻擋進出餓死D 台灣人添, 解放軍包呢包圍仲厲害
你不如話大把漁船係台灣周圍, 晤只幾隻咁多, D 漁船包圍住台灣

有好多魚係台灣附近, D魚"包圍"得仲勁 ...
蛙哈哈,蛙蛙哈哈,蛙哈蛙哈

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-8-4 22:38 發表

哦,冇問題,台灣省人一切如常,
覺得冇包圍台灣省就可以,咁嗎幾好o羅。
咁都啱既,自己國家的軍隊,有冇好驚呢???
嗱,解放軍火箭無落土地千萬唔好還拖呀,當睇唔到睇唔到

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-8-4 22:38 發表

哦,冇問題,台灣省人一切如常,
覺得冇包圍台灣省就可以,咁嗎幾好o羅。
咁都啱既,自己國家的軍隊,有冇好驚呢???
人地台灣中天電視仲成組人走出去海拍攝, 恥笑串爆班解放軍廢
台灣人呢兩日就睇穿共匪底牌, 而家笑9 強國就有..
晤係乜X自己國家, 係有美國80歲婆婆, 嚇到解放軍9都縮埋...
一陣美國高官又訪台, 解放軍又會龜縮幾日

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-4 23:17 發表

人地台灣中天電視仲成組人走出去海拍攝, 恥笑串爆班解放軍廢
台灣人呢兩日就睇穿共匪底牌, 而家笑9 強國就有..
晤係乜X自己國家, 係有美國80歲婆婆, 嚇到解放軍9都縮埋...
一陣美國高官又訪台, 解放軍又會龜縮幾日
咁嗎幾好o羅
唔通中天電視D人驚D解放軍會殺自己,先係好咩。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-8-4 23:26 發表

咁嗎幾好o羅
唔通中天電視D人驚D解放軍會殺自己,先係好咩。
當然, 有佩太后閹割維尼, 解放軍打死強國人都未敢掂台灣人一條頭髮

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-5 06:49 發表

當然, 有佩太后閹割維尼, 解放軍打死強國人都未敢掂台灣人一條頭髮
係呀。
咁老西未黎呆蛙島前,解放軍又掂過台灣省人幾多條頭髪呢???
但我知過住未試過用飛彈射穿呆蛙島上空到太平洋打魚o羅
話時話,D魚係飲左日笨既廢水大既,捉到上黎都唔好食啦。

提示: 違規內容已被屏蔽
打老西殼落嚟係人都想,但引發問題更多。
值唔值得為條老西殼咁做?當然那些美國走狗今次有啲沾沾自喜。
亦睇得出呢班美國走狗根本對咩叫做一個中國原則根本無認識。
老西殼貴為美國第三把手、老人痴呆有咩冬瓜豆腐,即會係副總統。難道老西殼會唔知事態係點?
事後七國發表所謂譴譴責中國今次軍演,對老西殼所作所為隻字不提。
至於有走狗話夠膽就中國斷絕所有中美貿易,
不如直接啲講美國夠膽嗎?
用咩制裁做借口?
美國夠膽話因為老西殼違反一個中國原則而制裁中國?
美國夠制裁俄羅斯啦、而家人哋都唔用美元結算咪一樣無事。
講真國際嘅嘢走狗識條鐵咩,求其見到有利嘅咪加把口囉!標準漢奸對答。
呢啲人都幾可悲、人哋叫你吠就吠。最慘嘅係唔叫都吠嗰下先頂癮。 
我一早就話呢啲漢奸走狗咩都識㗎啦,就連打唔打老西殼落嚟都識。
走狗即係走狗。

今次係特別軍事行動,吾係乜嘢軍演,邊個敢出聲。睇下台灣平時大叫抗中保台嗰啲呆蛙都全部匿埋晒,聲都吾敢聲~

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-4 22:02 發表

還擊? 人地80歲阿婆一出巡, 解放軍即刻自動收皮.....
阿婆話撐台灣, 然後走X左左......美國係母艦附近連包圍台灣都冇膽
而家只能射台灣幾百里外太平洋D 魚
為堆太平洋炸魚還擊?
你在地救生存的嗎?

點樣收皮?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-4 22:02 發表

還擊? 人地80歲阿婆一出巡, 解放軍即刻自動收皮.....
阿婆話撐台灣, 然後走X左左......美國係母艦附近連包圍台灣都冇膽
而家只能射台灣幾百里外太平洋D 魚
為堆太平洋炸魚還擊?
下次斷夠6日,再下次9日…………12~…~~15~~

睇下邊個無油用,斷電先

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-8-4 22:06 發表

在阿婆及你呢D台獨份子既定義,係【台灣國】被【外國】軍隊包圍播,既然阿婆話撐【台灣國】,咁依家又做左D乜呢?????
就算佢係台獨份子,都係一個愚蠢的台獨份子。

幫不到手之餘,更會愈幫愈忙。

今次是軍事行動,可以管控出入,令全世界感受到、認同台灣就是中國的地方,因為沒有其他地方的飛機及船隻進入。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-4 18:33 發表

G7一齊指責喎, 巴士的報冇通知你?
https://www.ndtv.com/world-news/g7-nations-slam-china-over-aggressive-military-drills-in-taiwan-3222501

不過人地一邊指責一邊笑, 又晤敢包圍, 射導彈射到幾千里外...真係7到笑
說好的 ... 台灣有事, 就係日本有事 ... 呢 ?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2022-8-4 18:33 發表

G7一齊指責喎, 巴士的報冇通知你?
https://www.ndtv.com/world-news/g7-nations-slam-china-over-aggressive-military-drills-in-taiwan-3222501

不過人地一邊指責一邊笑, 又晤敢包圍, 射導彈射到幾千里外...真係7到笑
系喎!導彈本來瞄準你屎眼,居然唔中。唔怪得你咁鬆毛鬆翼啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]