• 瀏覽: 8,517
  • 回覆: 36
早前網上有影片熱傳,1名男子用膠衣架打男童的手及背部。警方隨後拘捕該男子,並揭發他與男童為父子關係。這名父親事後被控以故

嚴重暴力傾向 最需要管教就係佢自己

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220804/bkn-20220804170816619-0804_00822_001.html

雖然打仔係唔好,但法律都好古怪,車死人就幾千,打仔要還押。

以前個個都係咁架啦…
唔打咪搞到隻隻黃絲曱甴

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-8-4 17:33 發表
西方人權嘢

應該吾系親生~

差人做多了,法院接都多膠魚了

每家庭的父母都應擁有一定能力及尊利去體罰真係頑劣的學生,教好自己仔女係每對父母天職

最清楚自己仔女的,家長叻9過你法院百9幾倍,但法庭扞預家長教好自己仔女才是天理不容

阻父母用體罰去對付頑皮子女,但就無視那些子女可能在校內被同學發生性侵(×國際學內男學生性侵女同學,仲大大聲話係學校內的慣例,。。。太多,原來性侵係小罪過用衣架教訓小朋友,訓導主任用間尺打多次犯校規的學生都要被控及降職),這些法律根係害人法律!

拖鞋我都捱過 冒簽名之嘛
D大人好野蠻

依家體罰有罪~~
教仔只能用精神攻擊~~
 所以搞到個個都有精神問題!! 

我小時都被父母用藤條教訓過,過兩粒鐘又咪唔記得晒,繼續happy, 但教好我見好似曱甴週街見巿民就打,唔會好似曱甴,自己女友中出完就推佢出去俾手足輪姦咁無恥,仲知愛國愛港

你睇,呢d禁家長合理體罰自己孩的法律幾杏+橙,教出幾多垃圾曱甴出黎?

所以,根本係家庭小事,好心你法院就咪破壞人地屋企,壞人地家長教唔好自己仔女,但教出一班垃圾!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 4-8-2022 17:33 發表
騰條fit都坐7轆

這些禁家長合理體罰去整治自己頑劣孩子,根本係惡法!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-8-4 18:38 發表

騰條fit都坐7轆
反而曱甴強姦女生仲唔會判咁重,好多仲被陪審再更多件案一鑊,放生無罪喎

咁的法律變態,叫男人唔去強姦就笨囉???,阿髮丸你班友係咪想妖化社會到咁?

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-4 18:32 發表
拖鞋我都捱過 冒簽名之嘛
D大人好野蠻
你隻衰仔
抵打啦

不過我都俾籘條打大

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-4 18:38 發表
我小時都被父母用藤條教訓過,過兩粒鐘又咪唔記得晒,繼續happy, 但教好我見好似曱甴週街見巿民就打,唔會好似曱甴,自己女友中出完就推佢出去俾手足輪姦咁無恥,仲知愛國愛港

你睇,呢d禁家長合理體罰自己孩的法律幾杏+橙,教出幾多垃圾曱甴出黎?

所以,根本係家庭小事,好心你法院就咪破壞人地屋企,壞人地家長教唔好自己仔女,但教出一班垃圾!
老實,我都唔反對體罰 ........
當然,兜巴括果D緊係唔好啦,但係籘條又真係可以接受 .........
有D細路真係曵到 ........ 講唔聽,教唔聽,D態度做要衰,仲要氹佢改???
唔係呀嘛??

港爸,港媽多暴力

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]