• 瀏覽: 35,354
  • 回覆: 191
  • 追帖: 2
+6
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-4 17:23 發表
台海局勢急速升溫之際,美國傳媒周三(3日)指拜登政府正游說民主黨籍參議員叫停《台灣政策法》的審議。《台灣政策法》列明台灣是美國的主要非北約盟友,這將改變美國對台政策。

加速統一,都是好事來的

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-8-4 18:16 發表

咁又係,等佩洛西同蔡英文攬哂頸、攞哂威離開台灣後,解放軍先敢出嚟放炮攞尾彩,真係嚇到腳軟㗎!

阿爺同臺灣係中國內部事務,唔會殃及阿豬阿狗,建國咁耐首次夠膽圍島,蛋蛋仲要飛越臺島,爛菜再唔坐低傾下,遲早會俾“反分裂法”審判

傳啫,到有實則行動先講啦!
夠 傳 中國罷買美國大豆同天然氣添啦,仲有傳制裁 配落西夫婦一切與在華有關系的業務呀,美國聽到都腳軟呀!

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-8-4 17:23 發表
台海局勢急速升溫之際,美國傳媒周三(3日)指拜登政府正游說民主黨籍參議員叫停《台灣政策法》的審議。《台灣政策法》列明台灣是美國的主要非北約盟友,這將改變美國對台政策。

又想助攻大陸收台!

完全唔識打仗,中國已迫進台灣,台灣全無反抗意志,你而家唔派軍撐仲退出關係政策,等同叫中國快啲搞掂統一。

你嗰次讓一步,咁順利畀佢登陸台灣,
你退一步人哋向前行幾步㗎,玩l猿啦冇膽匪類.

台灣有錢可能潛逃嚟香港!

中英聯合聲明都一樣啫,你做初一人做十五,有乜問題

打杖只係遲早,不如現在唻啦

圍台灣之前,要先轉哂美元資產先呀,國外富豪應該係最大鑊

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-4 19:19 發表
完全唔識打仗,中國已迫進台灣,台灣全無反抗意志,你而家唔派軍撐仲退出關係政策,等同叫中國快啲搞掂統一。
而家中國圍住個島,美國仲係度慢慢討論咩政策法🤔

我七十年代帶化妝品去台灣就可以溝台妹上床的日子又到了。

引用:
原帖由 沙漠默默的幻象 於 2022-8-4 18:41 發表

好似俄羅斯咁減到0就最理想,美國叫佢D朋友買吧
佢哋朋友窮到只剩擺尾🤭🤭  只有蠢黃還在夢中🤭🤭  不過佢哋醒都冇用架啦

都係等阿爾蓋達教訓你哋哩班美國狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]