• 瀏覽: 35,404
  • 回覆: 191
  • 追帖: 2
+6
叫停即係點?

引用:
原帖由 brian2921 於 2022-8-4 18:26 發表
中國千奇唔好中計, 中國打仗就中哂美國計, 依家中國經濟強勁有力,打仗只會變弱。 而如果中國經濟差, 就可以打仗變強, 你睇美國佬每次打仗都係在經濟弱果陣出戰。 
宜家先係回收台灣最好時機.
美國宜家積弱, 國際上又小支持. 歐洲又同俄羅斯打緊. D小弟全部被美國已經榨乾.
老美係唔可能2邊兼顧

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-8-4 18:16 發表

咁又係,等佩洛西同蔡英文攬哂頸、攞哂威離開台灣後,解放軍先敢出嚟放炮攞尾彩,真係嚇到腳軟㗎!

而家拎埋條台灣海峽中線
多謝西婆啦
贏粒糖輸到爆倉😂😂😂😂

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2022-8-4 18:07 發表
解放軍一出, 嚇到美國腳軟.......
d軍艦都唔出嚟遊下台灣比中國圍島軍演呀

其實佢有常過台灣係盟友咩? 佢地明知咁搞, 到最後台灣一定受罪, 佩婆婆同蔡省長好明顯係唔太理人民感受架喎, 賤命都係認命吧啦, 我地中國人咁矜貴, 唔會好似你地D賤命咁架

好快台灣申請做國家, 阿爺企普京個邊仲未夠肯定,仲信老尾

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-8-4 18:51 發表

而家拎埋條台灣海峽中線
多謝西婆啦
贏粒糖輸到爆倉😂😂😂😂
你說話要小心,大陸一直都係話台灣係自古領土,乜野而家先拎埋條海峽中線。我會向香港國安處舉報你係台獨份子。

仲有,佩洛西一直都係贏㗎、冇輸過。輸嘅只係台灣。

小心你明天國安處上門好過啦!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-8-4 19:00 發表

你說話要小心,大陸一直都係話台灣係自古領土,乜野而家先拎埋條海峽中線。我會向香港國安處舉報你係台獨份子。

所以而家咪推進到去門口囉
名正言順
多謝西婆😂😂

國安會自己分析
你擔心下自己好過啦
你嘅言論根本就想引起大家仇視國家
想幫國家制造一個負面形象

我估你連九二共識你都未知係乜啦

既然民進黨不識抬舉唔用一個中國原則
咪收返曬你海峽中線
想喺度玩分化😂

引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-4 18:04 發表
世界正朝向錯誤的路直奔……

神說的話是對的。
不是世界,是老尾正朝錯誤的路直奔

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-8-4 18:31 發表

又係嘅,佩洛西去台灣之前、大陸又話伴飛又話截擊,講到幾咁為威水、戰狼一樣。

原來到最後都係咀炮算啦,寧願俾人民同外國嘲笑,都唔會上老美當,果然利害。

中國又贏!

你呢啲言論係想引起大家仇恨國家喎

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-8-4 19:08 發表

不是世界,是老尾正朝錯誤的路直奔
老美說:「我就是世界,世界以我為中心。」
眾人:「幹你娘~~」

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 義電機 於 2022-8-4 17:27 發表
有老尾搞事
點會有和平
見到有個白痴仔話因為有美國,所以世界先至有幾十年和平

引用:
原帖由 一家團聚 於 2022-8-4 19:00 發表

傻仔 輸既只有無腦既黃人 同做美國既狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]