• 瀏覽: 27,446
  • 回覆: 241
+5
解放軍今天中午12時至周日12時,在台灣島周邊6處海域和空域,進行軍事演訓,並組織實彈射擊。 七國集團外長發表聲明,認為中國的回應措施,可能加劇局勢緊張和導致不穩,呼籲中國以和平方式化解緊張局面。 聲明說,7國議員在國際間出訪是平常和例行的事,以一次訪問為藉口在台灣海峽進行具侵略性的軍事行動,沒有道...

七國集團外長有冇諗過,以和平方式化解烏克蘭緊張局面?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1660796-20220804.htm

7國唔吊西西???
美國自己都話唔支持西西去

狗主管唔住, 大陸咪做野lor

豬七好似無向戰火中俄烏表達過以和平方式化解緊張局面

多謝佩老西打張咁好既牌比大陸,   
美國豬隊友太多冇辦法.  

引用:
原帖由 橫行蟹 於 2022-8-4 10:22 發表
多謝佩老西打張咁好既牌比大陸,   
美國豬隊友太多冇辦法.  
放煙花三日係幾開心嘅🫢🫢🫢

引用:
原帖由 都沒有 於 2022-8-4 10:14 發表
解放軍今天中午12時至周日12時,在台灣島周邊6處海域和空域,進行軍事演訓,並組織實彈射擊。 七國集團外長發表聲明,認為中國的回應措施,可能加劇局勢緊張和導致不穩,呼籲中國以和平方式化解緊張局面。 聲明說,7國議員在國際間出訪是平常和例行的事,以一次訪問為藉口在台灣海峽進行具侵略性的軍事行動,沒有道...

7國議員在國際間出訪是平常和例行的事

各國在自己領土週邊軍演是平常和例行的事...

引用:
原帖由 都沒有 於 2022-8-4 10:14 發表

美國賣武器比台灣,唔見7國集團死出來?

G7今時今日,有西用咩,老尾連沙特都敢打你臉…打到拍拍聲!🤣🤣🤣

關你七國鳩事

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-4 10:16 發表
7國唔吊西西???
美國自己都話唔支持西西去

狗主管唔住, 大陸咪做野lor
西人永遠顛倒黑白!
好似若有條女被姦殺,佢地會話條女若任由強姦,會和平完事🙄

附件

Screenshot_20220804-094759_YouTube.jpg(55.5 KB)

七國點解唔屌 7 妖西制造緊張

引用:
原帖由 麻醉 於 2022-8-4 10:23 發表

放煙花三日係幾開心嘅🫢🫢🫢
俄羅斯打烏克蘭都係周邊軍演左幾個月,呢個係基本操作.
有心做圍佢兩個月冇能源入口就收皮

PS.希望你唔係台灣股民

不過無人反對,可能大家同仇敵愾。

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-4 10:23 發表
美國去台灣,完全反映自由民主的表現,合理合法,相反大陸搞實彈軍演,危害亞太地區安全,證據確鑿
但數十年前所簽美台曖昧關係法係列出美國不能以官方任何形式與歹灣發生直接性行為,今次如老巫婆如乘私人飛機及低調會面,其實中國亦唔會咁大反應

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]