• 瀏覽: 1,031
  • 回覆: 19
毒果扯哂旗, 日日打飛機. 

台灣係乜嘢國家,盟國?承認咗佢獨立未

示弱嘅後果不斷浮現,😔
D國家開始無視大陸!

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-8-3 16:51 發表

呢啲所謂立法條例一萬幾千條,無條有用,同大陸嘴炮一樣😩
希望大陸咁做係唔想比美國有機介入,同比大陸出師台灣有名。若無硬後續,就真係紙老虎!

都統一了,佢老美班議員應該動議在美國撥出一個小州比菜婆同班黨員入籍吧啦!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-3 16:11 發表
台灣係乜嘢國家,盟國?承認咗佢獨立未
變相承認~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-8-3 18:03 發表

變相承認~
名不正則言不順,台灣快順勢宣佈獨立成國啦,機會唔係時時有㗎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-3 18:06 發表

名不正則言不順,台灣快順勢宣佈獨立成國啦,機會唔係時時有㗎
中華民國唔係國家咩??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-8-3 18:07 發表

中華民國唔係國家咩??
可惜聯合國和世界主流只承認中華人民共和國,台灣只係中國不可分割的一部份,依家想人承認嘅話,可以脫離中國,話自己係台灣國,爭取其他國家支持啦嘛,現時台灣領導人與其所屬嘅執政黨應該都想搣甩中華民國嘅身份啦,仲唔趁機做嘢

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-8-3 16:01 發表
毒果扯哂旗, 日日打飛機. 
老美同呆仔建交先,呆仔見到建議都咁開心😂

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-8-3 16:45 發表
示弱嘅後果不斷浮現,😔
D國家開始無視大陸!
同意,同集體欺凌的事件類似,受害者被第一個欺負冇後果,仲可扮大佬,其他的會為認同,會爭相效法!變成蝦受害者係反而得尊重。

我真係唔明,明明已雷响了及準備了數日,中國會犯這個低級錯誤!

今日令我好唔開心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]