• 瀏覽: 2,760
  • 回覆: 19
大公文匯全媒體報道:美國國會眾議長佩洛西不顧中方強烈反對和嚴正交涉,竄訪台灣地區,解放軍周四(4日)起一連三日於台灣地區周邊海空域進行實彈軍演。據台灣桃園機場官網顯示,截至今日(3日)上午11時許,桃園機場周四已取消51航班。
根據桃園機場官網顯示,周四來台航班取消26班,從桃園機場起飛航班也已取消25班,包括往來日本大阪及泰國曼谷等航班。此外,松山機場今日亦取消兩班飛往上海浦東的航班。

封關停航,一觸即發
著草黃人無得走了
與台獨一起共泉吧

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202208/03/AP62ea0c0ce4b033218a5b26db.html

無牙紙老虎, 做咩都無人理

著住條底褲話自己好x 硬,點知阿婆一除,太監來

呆蛙一陣俾導彈打中就唔好啦

鍾角咁流 , 係開火打中嘅飛機先講啦。 做埋啲馬騮戲

台灣好有效率喎!

封幾耐,一年?一個月?
原來3日

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-8-3 15:44 發表
鍾角咁流 , 係開火打中嘅飛機先講啦。 做埋啲馬騮戲
咪係, 呆灣照飛lor........
有事美國日本話幫架ma

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-8-3 13:53 發表
大公文匯全媒體報道:美國國會眾議長佩洛西不顧中方強烈反對和嚴正交涉,竄訪台灣地區,解放軍周四(4日)起一連三日於台灣地區周邊海空域進行實彈軍演。據台灣桃園機場官網顯示,截至今日(3日)上午11時許,桃園機場周四已取消51航班。
根據桃園機場官網顯示,周四來台航班取消26班,從桃園機場起飛航班也已取消25班,包括往來日本大阪及泰國曼谷等航班。此外,松山機場今日亦取消兩班飛往上海浦東的航班。
[img ...
今次唔只軍演。
鎖下一日 ,再鎖又多一星期 ,鎖下鎖下又一年 ,之後就收埋,好似新冠封城,大6最擅長。
連尾國過期軍備都不能從海空兩路運入,大6今次高招,果然係大國捉棋。

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-8-3 15:54 發表
封幾耐,一年?一個月?
原來3日
之前未練過咪玩住3日先lor

中國這招真系估你唔到!

以為系紙老虎?其實好巧妙地圍困台灣,遂步迫近,取得宣示主權。台灣被兵臨城下都唔知發生乜事,唯有多謝佢老美佩洛西

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-8-3 13:53 發表
[img ...
呆蛙真係攞唻衰, 歡迎歡迎, 歡迎歡迎, 迎來一舊臭蘭西

引用:
原帖由 CCMoon 於 2022-8-3 15:59 發表
中國這招真系估你唔到!

以為系紙老虎?其實好巧妙地圍困台灣,遂步迫近,取得宣示主權。台灣被兵臨城下都唔知發生乜事,唯有多謝佢老美佩洛西
揀時間圍......
風季圍少d........

著住條底褲話自己好x 硬,點知阿婆一除,太監來

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]