• 瀏覽: 13,496
  • 回覆: 85
+3
引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2022-8-3 13:29 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚抵達台灣,3日早上拜會立法院並會晤台灣總統蔡英文。美國參議員們正

好快台灣d人都會叫美國佬⋯⋯成日擺我哋上枱,放過我哋啦😂

覆埋最後兩句
係你美台之間定架,中台之間一直只係默契架咋

仲有
我講野,你唔同意,唔緊要
但就唔洗叫人 "不如你搵多啲資料睇吓先啦" 哩類說話

引用:
原帖由 klfcim 於 2022-8-3 19:01 發表

離獨立又近了一步
有鬼用咩...

為左台灣搞咁多特權, 只會得罪其他國家., 例如烏克蘭

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-8-3 13:51 發表
第一個想講粗口的一定係宅男司機,一個主權國家想加盟搞十幾年都未必得,一個全世界都唔承認是一國的台灣竟然可以加盟北約,是想說烏克蘭連中國一個省的地位都不如嗎﹖
確定自己解題正確?

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2022-8-3 13:51 發表
第一個想講粗口的一定係宅男司機,一個主權國家想加盟搞十幾年都未必得,一個全世界都唔承認是一國的台灣竟然可以加盟北約,是想說烏克蘭連中國一個省的地位都不如嗎﹖
一道菜吃完當然是上另一道啦

如果咁都得?咁美國加州成日叫獨立,中國也應該承認加州有獨立主權

美國真係幾好笑。以為啲法令係“「聖火令」

引用:
原帖由 mowind 於 2022-8-3 18:54 發表
繞台一個月用萬噸汽油
油價咁貴
繞得三五七個月
擔心大陸人飯都冇得食
吾怪得曱甴上到法庭一定話自己系白痴😂😂😂

盟國?唔好轉頭話唔係喎!

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-8-3 18:53 發表

白痴,人地見老西訪台大6吾郁,擺明一步步食埋來,一巴一巴咁刮埋來,仲坐係度自Hi
點樣唔郁?軍演嚇死列根號,共軍日日去金門玩,尾國屁都唔敢放一個,一陣尾國議會通過兩中政策,到時大陸禁運原材料去尾國  睇下邊個仆街?而家誰自high?

引用:
原帖由 mowind 於 2022-8-3 18:54 發表
繞台一個月用萬噸汽油
油價咁貴
繞得三五七個月
擔心大陸人飯都冇得食
去足一年以上都得

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]