• 瀏覽: 70,304
  • 回覆: 525
+10
英媒8月1日稱,英國下議院外交委員會成員計劃於11月或12月初訪問台灣,預計由下議院外交事務委員會主席董勤達(Tom Tugendhat)率團前往。《衛報》

五眼聯盟,北約成員都會排隊到台灣。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/799286/英媒-英國下議院議員代表團擬11月或12月訪台灣

國際局勢持續緊張,看來西方各國好想打仗,好戰成咁?定係心急成咁?

中國要與歐美澳日等諸國打「車輪戰」。

引用:
原帖由 剎華 於 2022-8-3 11:07 發表
國際局勢持續緊張,看來西方各國好想打仗,好戰成咁?定係心急成咁?
唔打唔得呀,如果唔係點將矛盾由內轉外?

聽日就準備殺到臺灣嘅大都市附近。
下次就唔知玩乜。

好好

俄羅斯攻入烏克蘭,美國和歐盟都去基輔訪問,不停送武器。
中國開始武統,美國和歐盟要不要送武器到台灣? 

最弔詭既地方係,他們只說不做,又不敢鼓勵台灣獨立,卻又要眉來眼去,這是甚麼玩法?中國必定奉陪到底吧。

引用:
原帖由 雨中變態的魚蛋 於 2022-8-3 11:08 發表

唔打唔得呀,如果唔係點將矛盾由內轉外?
冬天歐美會好頭痕,英國也不好到哪兒,俄烏戰事還僵持著,中國準備接招吧,妖魔鬼怪空群出動哦。群陰亂舞。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-3 11:09 發表
聽日就準備殺到臺灣嘅大都市附近。
下次就唔知玩乜。

下次軍演一個月

到時又所謂軍演
浪費金錢燒銀子

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-3 11:10 發表
俄羅斯攻入烏克蘭,美國和歐盟都去基輔訪問,不停送武器。
中國開始武統,美國和歐盟要不要送武器到台灣? 
送?要買單㗎!

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-3 11:02 發表
英媒8月1日稱,英國下議院外交委員會成員計劃於11月或12月初訪問台灣,預計由下議院外交事務委員會主席董勤達(Tom Tugendhat)率團前往。《衛報》

中國應該會賣多D軍備俾阿根廷..
阿會在馬島試下中式武器...

引用:
原帖由 ah_wil 於 2022-8-3 11:16 發表
到時又所謂軍演
浪費金錢燒銀子
島蛙今次可以用肉眼見到解放軍嘅演習,臺灣偽國防部很不滿。

國防部深夜發布新聞,指中共此次宣布以台灣本島周邊海空域為實彈射擊區,有威脅我重要港口與都會區域企圖,片面破壞區域和平與穩定。

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-3 11:02 發表

喪權辱國紙老虎之後...英國人又嚟玩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]