• 瀏覽: 3,481
  • 回覆: 20
+8
美國國會眾議院議長佩洛西昨天深夜由馬來西亞抵達台灣,是25年來訪台的最高級美國政客。解放軍蘇35戰機期間穿越台灣海峽,並宣布本月4日至7日在台灣周邊進行重要軍事演訓行動;東部戰區昨天晚上開始在台灣海峽進行遠程火力實彈射擊,在台灣東部海域試射常規導彈。中國大陸外交部堅決反對及嚴厲譴責佩洛西訪台,已經向美方提出嚴正交涉和強烈抗議;外長王毅批評公然在台灣問題上玩火,與14億中國人民為敵,決不會有好下場。

台灣人自求多福吧.....

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/佩洛西夜訪台灣-214500986.html

願 月巴西可能返不到美國, 客死他鄉

西婆咁都去到台灣
即係證明一樣野
中國對美國有避忌而唔會同美國直接開戰

張圖太假⋯可唔可以換過😆
其實點解選呢張

直播 Live 而家見緊蔡英文

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2022-8-3 10:52 發表
西婆咁都去到台灣
即係證明一樣野
中國對美國有避忌而唔會同美國直接開戰
兩個核大國,邊有可能開戰,大陸目標一直係台灣,唔係白宮阿😂

呀強話條女係佢既,仲要大大聲同人講邊個夠膽搞條女就唔俾面,點知條女真係俾人搞咗,呀強就唯有自己打非支.呢個場境好似似曾相識,莫名其妙

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-3 10:53 發表
張圖太假⋯可唔可以換過😆
其實點解選呢張
東方提供

引用:
原帖由 K2020 於 2022-8-3 11:35 發表

睇下尋日香討D撚樣
個個都話打西婆飛機
你又唔撚同呢班撚樣講

引用:
原帖由 06VV 於 2022-8-3 11:25 發表
直播 Live 而家見緊蔡英文

[ ...
又話鬼鼠又話竄訪,幾大方得體吖,電視直播幾清楚喎,國內有冇直播呀?

引用:
原帖由 K2020 於 2022-8-3 11:35 發表

早講吖嘛,早兩日香討d藍渣畜牲瘋狂吞哂小粉紅打飛機d米青助興,以為真係開拖呀世界和平咪幾好

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-8-3 11:42 發表

又話鬼鼠又話竄訪,幾大方得體吖,電視直播幾清楚喎,國內有冇直播呀?
應該無,人地禮堂成幅青天白日旗,點可以比國內播

背信棄義的醜陋美國人~

呀婆仲未走呀,仲要保佢安全,否則大家都橡皮糖(含得撚)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]