• 瀏覽: 4,581
  • 回覆: 44
美國眾議院議長佩洛西周二(2日)抵達台灣之後發表聲明,稱今次與國會代表團訪台是為了信守美國支持台灣蓬勃民主堅定不移的承諾

作為大國,口說一中,行為信口雌黃挑撥衝突,信譽蕩然無存,枉稱大國,簡直連三流國家都不如,西方墮落

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220803/bkn-20220803000410628-0803_00992_001.html

離經叛道
思想和言行背離經典和正統的規範
一個無賴議長還好意思炫耀! 國際肉9酸

老外最鍾意就係講同做兩樣野。

話左佢實去......
係咩方法去, 之前我估佢扮故障....錯左..

家下玩硬駁, 落地話支持一中......

即係美國以前所謂的一中政策全是謊言啦!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-3 08:49 發表
即係美國以前所謂的一中政策全是謊言啦!
應該話佢而家做緊無賴,講過吾遵守承諾

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2022-8-3 09:04 發表

應該話佢而家做緊無賴,講過吾遵守承諾
又或者玩語言偽術,話之前的一個中國原則,係90年代的總統承諾的,同佢無關啦!
美國政府就係咁架啦,換一屆就會有唔同一屆的政策,睇下侵侵退出咗幾多個世界組織,輪到拜登就加返入晒去,一時一樣的政策,大國實難叫人相信囉!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-3 09:12 發表

又或者玩語言偽術,話之前的一個中國原則,係90年代的總統承諾的,同佢無關啦!
美國政府就係咁架啦,換一屆就會有唔同一屆的政策,睇下侵侵退出咗幾多個世界組織,輪到拜登就加返入晒去,一時一樣的政策,大國實難叫人相信囉!
呢種咪無賴囉,作為大國,應該講一句就一句

共產黨手段唔夠你高

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2022-8-3 09:13 發表

呢種咪無賴囉,作為大國,應該講一句就一句
前總統特朗普已經「完美演譯」講一句就做一句,講一套又做一套的民主授權式無賴作風!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-3 09:19 發表

前總統特朗普已經「完美演譯」講一句就做一句,講一套又做一套的民主授權式無賴作風!
老尾專出無賴政客,同佢講道理多多吾夠蝕

面皮真係厚,果然係無賴國

坐專用軍機,接見台灣省高級官員,明明就係官式訪問,如果支持一中政策,咁今次訪問有冇得中方同意?

老美的一貫政策就係:收靚搶錢,製造矛盾,挑撥離間,無事生非,雙重標準!

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2022-8-3 09:25 發表
坐專用軍機,接見台灣省高級官員,明明就係官式訪問,如果支持一中政策,咁今次訪問有冇得中方同意?
老尾擺明係引發戰爭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]