• 瀏覽: 9,374
  • 回覆: 19
+2

美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚上乘坐C-40C專機(呼號SPAR19)抵達台灣。解放軍將於8月4日12時至7日12時,在多個海域和空域,進行重要軍事演訓行動,並組織實彈射擊。新華社發布的地圖,可見解放軍會在包圍台灣的六個方向進行軍演.........

全文︰https://www.hk01.com/即時中國/799547/佩洛西訪台-實彈演習變相封鎖台灣-專家-超越96年台海飛彈危機

台灣海峽不再太平,又一番風起雲動、虎嘯龍吟。

看來主力針對台灣省基隆和高雄兩大軍港

幾時走火射死西婆?

導彈射擊交叉對練在阿里山頂飛過畫第六粒星🤣

台灣比民進黨搞撚死!

引用:
原帖由 starr 於 2022-8-3 08:43 發表
看來主力針對台灣省基隆和高雄兩大軍港
雞籠和高雄是南北兩個登陸點,只要老八戰艦巡來巡去,貨船都怕怕,台灣省主力港口成問題。

微博已有軍方發視頻,東風15從江西射出,橫穿台灣島,精準打擊島東部海域。但是台灣沒有順利攔截,島內新聞暫時都未發聲:

引用:
原帖由 華麗跳動的洋蔥 於 2022-8-4 17:09 發表
微博已有軍方發視頻,東風15從江西射出,橫穿台灣島,精準打擊島東部海域。但是台灣沒有順利攔截,島內新聞暫時都未發聲:
美國冇話可以射

引用:
原帖由 1223456 於 2022-8-4 21:03 發表

美國冇話可以射
咁射呢家野,控制唔到個喔 你可以控制?

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-8-4 21:07 發表

咁射呢家野,控制唔到個喔 你可以控制?
美國D武器一直要佢授權先比用

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-8-3 08:11 發表

美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚上乘坐C-40C專機(呼號SPAR19)抵達台灣。解放軍將於8月4日12時至7日12時, ...
實質上體現全台火力覆蓋 + 拒止美日介入

曱甴軍屍蕭若完最近去左邊?😂😂😂

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-8-3 08:11 發表

美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚上乘坐C-40C專機(呼號SPAR19)抵達台灣。解放軍將於8月4日12時至7日12時, ...
黃人話:呆灣仔唔驚,慣左。
呆灣仔:你係邊位,幫我地講唔驚,你地呢啲塘邊狗死埋1邊,我地驚到瀨尿呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]