• 瀏覽: 14,205
  • 回覆: 51
+6
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚上乘坐C-40C專機(呼號SPAR19)抵達台灣。據多個台媒報道,佩洛西將

中國人是有智慧,不像西方國家像野蠻民族,不理自己人民死活!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時中國/799526 ... p;utm_campaign=mama

賊過興兵, 能有啥作用??
台灣裡, 今天有民進黨頒授勛章給背鑊西........................

老妖直接幫兩岸取消中線😁台灣人唔好再講咩中線,防空識別區啦。基本上以前d默契一次過打破哂

無辜的魚:為何受傷的總是我?是我得罪了人類嗎?為何要炸我

引用:
原帖由 kazaf7 於 2022-8-3 07:45 發表
老妖直接幫兩岸取消中線😁台灣人唔好再講咩中線,防空識別區啦。基本上以前d默契一次過打破哂
俄國當時都係話軍演烏克爛依家點演演下就……

所謂中線, 已經完全不復存在, 但台網軍仲自high

提示: 違規內容已被屏蔽
想請教咁係咪代表呢幾日冇飛機同船可以進出台灣?

冇得走??

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-3 09:41 發表

甘快唔記得自己琴晚講過d乜
只要自己唔尷尬
尷尬既就只係人地
尷咩尬又唔係我受中國買少d台貨賣少d中國貨等台民瘦身都唔錯…依賴圍島軍演連條咩線都無埋唔知邊個損失中國拋美債賣高d國貨等歐美通脹繼續升温睇佢哋內亂都係一種方法

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-3 09:51 發表

有料有料,係既係既
人無恥則無敵
台海局勢|中國突禁逾百台企進口 恐涉3,000款食品 包括餅乾及糕點等 - 雅虎香港

https://ynews.page.link/1ATQ

引用:
原帖由 billyfung11 於 2022-8-3 09:51 發表

有料有料,係既係既
人無恥則無敵

引用:
原帖由 急焦異才藝 於 2022-8-3 09:38 發表
所謂中線, 已經完全不復存在, 但台網軍仲自high
領海線都冇埋呀。
偽國防部深夜發布新聞,指中共此次宣布以台灣本島周邊海空域為實彈射擊區,有威脅我重要港口與都會區域企圖,片面破壞區域和平與穩定。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]