• 瀏覽: 14,242
  • 回覆: 51
+6
又打飛機落海…

炸魚嚇鬼咩

有14億人睇撚住架

除軍事外,還準備經濟制裁台灣,接下來幾個月台灣百業蕭條,在台香港黃人連屎都無得食了。

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-3 10:46 發表
原來只識關門打仔,美國一於去多D台灣
仔當然係閂埋門打

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2022-8-3 13:31 發表
除軍事外,還準備經濟制裁台灣,接下來幾個月台灣百業蕭條,在台香港黃人連屎都無得食了。
奇怪?大陸未改革開放前,
唔通香港人同台灣人就已經好唔掂?
要靠大陸改革開放後先有屎食?
唔想俾人話忠廢講嘢前唔該用個腦諗下先啦!

台灣人不要出海

做咁多動作美國會痛嗎???

歡迎 Bidan 登陸台灣

底牌已經比人睇穿
到時美帝揀幾雙驅逐艦係演習海域
你係咪真係敢打

哦,軍演嗎?台灣人民表示知悉

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-8-3 07:31 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚上乘坐C-40C專機(呼號SPAR19)抵達台灣。據多個台媒報道,佩洛西將

...
鎖下一日,再鎖又多一星期,鎖下鎖下又一年,好似新冠封城,大6最擅長。
大6今次高招,果然係大國捉棋子。

全世界睇緊美國回應,禮貌上都要派幾個航母偏隊去贈慶,否則會表現出家度中落。

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2022-8-3 10:01 發表
又打飛機落海…

炸魚嚇鬼咩

有14億人睇撚住架
台灣無咗領空領海喎

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-3 09:55 發表

領海線都冇埋呀。
偽國防部深夜發布新聞,指中共此次宣布以台灣本島周邊海空域為實彈射擊區,有威脅我重要港口與都會區域企圖,片面破壞區域和平與穩定。
但係總不可能365日日日演習下
演習完一樣要撤軍,結果都係一樣

引用:
原帖由 沙填入臀門. 於 2022-8-3 07:31 發表
美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi,又譯作佩羅西、裴洛西或波洛西)8月2日晚上乘坐C-40C專機(呼號SPAR19)抵達台灣。據多個台媒報道,佩洛西將

...
聯合國點反應?有成員國圍非成員國,會唔會取消中國成員國身份,改為中華民國加入?😏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]