• 瀏覽: 17,473
  • 回覆: 173
+5
引用:
原帖由 bi11 於 2022-8-3 08:02 發表

臭西走左就要武統台省了 真係無得退
但願如此

見三條雞蟲

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-3 09:12 發表

統鬼統馬,敢打昨晚就係時機,出師有名。
剛剛出左新聞話要制裁台灣省 咁啫係唔打啦 如果要武統 仲攪咩制裁?

我愛國,但不愛極權,只有希望人人有權利生存!

引用:
原帖由 imad 於 2022-8-3 09:47 發表
如果不了了知 …..失去不只面子,更失去亞洲國家走向你個邊既步伐

執番個桔都要打
今次中國這零抵抗,

比已往中國任何一場仗,輸得更慘

傷了每個中國人的內心!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-3 09:53 發表

今次中國這零抵抗,

比已往中國任何一場仗,輸得更慘

傷了每個中國人的內心!
應該要換主席了

四萬億美債  拎左先

他們比婆婆年輕多, 為甚麼不飛去美國見?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-3 07:03 發表
美國聯邦眾議院議長佩洛西將於今(2日)晚抵台,據悉明天(3日)下午參訪景美人權文化園區,與六四學運人士吾爾開希、曾在大陸判刑的NGO工作者李明哲、前香港銅鑼灣書店老闆林榮基等人會面。

吾爾開希今天在臉書發文表示,「 我當然很高興她來了。我認為她的此行清楚地表明美國正在放棄長期的戰略模糊政策。也是美國對其中國和台灣的立場錯誤的糾正。」

...
台灣絕對已經成為一個獨立主權國,係不容否定

不如呆灣直接宣佈獨立

唔爾開希,曱甴元祖叫啲兄弟衝自己鬆去到美國又有樓又有美金用

引用:
原帖由 jobhkf 於 2022-8-3 09:05 發表

中美鬥爭,只是圍棋的開局。

配落西只是其中一粒棋,圍棋有幾百粒。
中國人輸硬,本身就一盤散沙。同中國人講民族感情?可以換錢咩?最緊要就係有錢,有錢就可以移民去美國

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-3 07:11 發表
從前長津湖, ....上甘嶺的氣壯山河去了那裡???
因為毛太祖敢打,佢話打輸了就上山打游擊,即係敢於放棄革命成果

如今中國富貴了…

引用:
原帖由 tvbdt 於 2022-8-3 10:00 發表

中國人輸硬,本身就一盤散沙。同中國人講民族感情?可以換錢咩?最緊要就係有錢,有錢就可以移民去美國
係囉,好似俄羅斯。一打仗,家産就被充公。

引用:
原帖由 jobhkf 於 2022-8-3 09:33 發表

咁,就要打佢落來?  最嚴重,都系斷交先吧! 就咁打?不宣而戰?

老美之前開打貿易戰,係威係勢。結果呢?

台灣去到犯“反裂國家法”,先打未遲。
台灣已經係獨立主權國,你大陸咩反裂法係唔適用响人地國家之上。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]