• 瀏覽: 17,471
  • 回覆: 173
+5
美國今次行動,擺到明係無視中國

但中國雷聲大,卻零反抗,好令國民失望再失望!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-3 09:13 發表

但今次零抵抗表現

粉碎了數十年來中國宣示維護領土完整主旨,被人感覺是謊言

最傷國民係咁大動作,原零反抗!大家似被欺騙了!
怎樣零抗抵?

飛越中線,環島演習。算是突破的一步。

圍棋,不是和對方硬拼硬的。

配落西去台,換台灣東部海權。

我就覺得抵。

乜西婆婆搏晒老命, 原來係為左去見幾件冇人記得係乜水既可憐 loser?

睇到成班曱甴比D 大陸鷹派帶風向, 睇到西婆婆卒之去到就發晒矛打飛機真係笑到仆街. 係人都睇得出西婆婆今次挺而走險目的係想挑起台海戰爭, 中國當然唔會比佢陰謀得逞架啦.

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2022-8-3 09:12 發表

統鬼統馬,敢打昨晚就係時機,出師有名。
你記得嘛2020年6月以為佢會對付犯境印度,結果係冇打,當大象可以無視螻蟻

到8月8日,傳言過去台海演習會順勢收回台灣,又跳票。。

怎知到今次美國明踩,怎知連阻攔都唔敢,

這是我認識的中國嗎?

中國今次好令支持者失望!

咁多証明果班人勾結外國勢力, 黃絲真係眼盲, 無一個正常人

引用:
原帖由 jobhkf 於 2022-8-3 09:18 發表

怎樣零抗抵?

飛越中線,環島演習。算是突破的一步。

圍棋,不是和對方硬拼硬的。

配落西去台,換台灣東部海權。

我就覺得抵。
算把啦,老美早一天就放料,要何時何地降落,佢做到了

中國阻了條毛

山河變色,感慨萬千,君民對泣哭江邊。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-3 09:26 發表

中國阻了條毛
咁,就要打佢落來?  最嚴重,都系斷交先吧! 就咁打?不宣而戰?

老美之前開打貿易戰,係威係勢。結果呢?

台灣去到犯“反裂國家法”,先打未遲。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-3 09:26 發表

中國阻了條毛
下下都打仗咩

呢至老野垃圾連係台灣都混不下去, 老太婆個思想仲係89年

引用:
原帖由 jobhkf 於 2022-8-3 09:33 發表

咁,就要打佢落來?  最嚴重,都系斷交先吧! 就咁打?不宣而戰?

老美之前開打貿易戰,係威係勢。結果呢?

台灣去到犯“反裂國家法”,先打未遲。
阻佢,迫佢降菲律賓,再去機到台都起碼係好處理

但而家中國在西面戰機抗議,留東面通道美國直線飛行去台灣!咁叫阻攔?

連公屋看更都會叫停陌生人登記,那停一停動作都冇!

引用:
原帖由 bi11 於 2022-8-3 08:02 發表

臭西走左就要武統台省了 真係無得退
以前覺得有可能武統, 但係呢件事之後覺得嘥氣啦

吾爾開希又有飯開
今鋪收幾錢?

提示: 違規內容已被屏蔽
如果不了了知 …..失去不只面子,更失去亞洲國家走向你個邊既步伐

執番個桔都要打

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]