• 瀏覽: 111,003
  • 回覆: 700
+17
引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-9-28 21:37 發表

都錯,系大陸搵唔到,想去外國搵
龍有龍路,蛇有蛇路,有些大陸搵到,就搬錢去外國,更多是去外國搵錢,大陸女人湧出去全世界做雞是出了名的

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-9-29 09:17 發表

你講嘅全部係你個人觀點。你覺得係恥辱咁慢慢恥飽佢辱飽佢,唔騷擾你,再同你都嘥氣
你係要鑽牛角尖我冇義務拉你返出嚟
你係牛角尖中慢慢享受你嘅恥辱
我一直等高人駁倒我既觀點,但到而家都無一個駁到,看來我觀點是正確的了!

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-9-29 09:29 發表

你點解釋都無用,唔洗同佢地講咁多,因為佢地立埸大於一切,唔會理事實真與假
當佢地聽到唔岩聽既野或者反對中國既聲音佢就會話你係幫美國佬收左美國佬錢,你一定係黃畜黑暴
我非常希望有高人能駁倒我的觀點!再等一下

如果說中國一直擁有香港的主權,英國是非法強行割佔、租借及對香港實行殖民管治,

那中國歷史上要加上一筆中共國土被英國佔領幾十年的國恥,清朝的恥辱變成中共恥辱了,

中共幾十年來沒有主動奪回國土,中共寸土必爭的口號成笑話,這是多難看的恥辱!

我不明白,中共從來以沒有被外國侵佔國土為榮,中共沒人想到這恥辱會加在中共歷史上嗎?

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-8-4 05:32 發表
好簡單,如果係殖民地,英國又點會交還中國。。。🙃

你試下叫日本交番琉球出來?🤭
租約滿

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-2 18:20 發表

龍有龍路,蛇有蛇路,有些大陸搵到,就搬錢去外國,更多是去外國搵錢,大陸女人湧出去全世界做雞是出了名的
全世界都糸雞,十個女人,九隻雞

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-2 18:21 發表

我一直等高人駁倒我既觀點,但到而家都無一個駁到,看來我觀點是正確的了!
你認為你觀點啱又如何?改變到世界改變到現實咩?
你只可以係自己間屋入邊自high

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-10-2 20:33 發表

全世界都糸雞,十個女人,九隻雞
錯了,你都知大陸人口十幾億,女人約一半,無國家既雞數可以同大陸比,

大陸女人甚至可以去到非洲爭食,遍布全球,

以前大陸男人去日本旅行叫雞,以為為國爭光,點知日本雞都是大陸女扮的,笑死!

雖然大陸雞為了錢非常cheap,但我不歧視她們,都是為生活

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-10-3 13:50 發表

你認為你觀點啱又如何?改變到世界改變到現實咩?
你只可以係自己間屋入邊自high
如果我有能力,一定勸阻中共的做法,不能讓「中共領土被英國領佔48年的國恥」成為中國歷史!

你想想,香港根本無能力也無法「獨立公投」,根本唔洗理聯合國的規則,怕甚麼?

所以我認為中共宣布「不承認不平等條約」、「中共一直有香港主權」,是無必要,

當年老鄧參加「香港主權移交儀式」,已承認香港主權由英國移交給中國,現在反口說一直有香港主權,

弄至國際關系緊張、失去信譽、成為外國把柄、把清朝的「國恥」攬上身、中共歷史蒙上污點,根本得不償失!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2022-10-2 18:52 發表

租約滿
中共宣布「不承認不平等條約」、「中共一直有香港主權」,即是根本不承認「租約」,

不承認租約,從沒收過租金,卻又要等租約期滿才取回,於是產生「中共領土被英國領佔48年的國恥」

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-4 21:00 發表

錯了,你都知大陸人口十幾億,女人約一半,無國家既雞數可以同大陸比,

大陸女人甚至可以去到非洲爭食,遍布全球,

以前大陸男人去日本旅行叫雞,以為為國爭光,點知日本雞都是大陸女扮的,笑死!

雖然大陸雞為了錢非常cheap,但我不歧視她們,都是為生活
你錯,全世界女人都系雞

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-4 21:13 發表

中共宣布「不承認不平等條約」、「中共一直有香港主權」,即是根本不承認「租約」,

不承認租約,從沒收過租金,卻又要等租約期滿才取回,於是產生「中共領土被英國領佔48年的國恥」
英國係同滿清簽約
中共繼承滿清權益
割讓是事實

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-4 21:13 發表

租只係比侵略好聽,其實都係搶。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2022-10-5 01:19 發表

租只係比侵略好聽,其實都係搶。
有邊個地方唔係打返黎?
明朝版圖都無而家中國咁大
都唔明點解要講大話
係就係 唔係就唔係架啦
主動帶頭講大話 離哂譜

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-10-4 21:09 發表

如果我有能力,一定勸阻中共的做法,不能讓「中共領土被英國領佔48年的國恥」成為中國歷史!

你想想,香港根本無能力也無法「獨立公投」,根本唔洗理聯合國的規則,怕甚麼?

所以我認為中共宣布「不承認不平等條約」、「中共一直有香港主權」,是無必要,

當年老鄧參加「香港主權移交儀式」,已承認香港主權由英國移交給中國,現在反口說一直有香港主權,

弄至國際關系緊張、失去信譽、成為外國 ...
你由頭到尾都係度捉字蚤,玩文字遊戲係冇用嘅!
係現世界實力最有用,最實際。國際社會一直係拳頭大嘅話事,歷史由勝利者書寫!
如果上世紀八十年代中國仲好似清朝咁弱,1997年香港就未必攞得返。所以咩文字都冇用,拳頭最有用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]