• 瀏覽: 40,065
  • 回覆: 67
+3
衞生防護中心轄下的聯合科學委員會聯同行政長官專家顧問團舉行網上會議,討論並發出有關6個月大以上兒童接種新冠疫苗的暫擬共識建議。 聯合科學委員會聯同專家顧問團,知悉為低至6個月大的幼童接種三劑復必泰疫苗和兩劑科興疫苗的早期臨床研究數據,顯示兩款疫苗均能產生免疫力及沒有新的安全顧慮。經審視本地情況和預期...

又來了!

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1660418-20220801.htm

已打了兩針, 我不會再打

收咗藥廠幾多錢?

反正攬炒唔打了

根本冇意思,一早變曬種。
病急藥亂投。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2022-8-2 18:58 發表
收咗藥廠幾多錢?
咁樣打落去打到幾時...

我廿幾歲為了可以去睇戲同食飯,打了三針科興啦,第四針唔想打啦 😷

引用:
原帖由 cykwok 於 2022-8-2 18:55 發表
已打了兩針, 我不會再打
態度正確

記得配合疫苗通行証第4針先至有堂食 , 老人家要第五針先至有堂食 , 如果唔係冇人會睬佢

市民打埋第4針有利於政府短期可以控港疫情

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-8-2 18:53 發表
衞生防護中心轄下的聯合科學委員會聯同行政長官專家顧問團舉行網上會議,討論並發出有關6個月大以上兒童接種新冠疫苗的暫擬共識建議。 聯合科學委員會聯同專家顧問團,知悉為低至6個月大的幼童接種三劑復必泰疫苗和兩劑科興疫苗的早期臨床研究數據,顯示兩款疫苗均能產生免疫力及沒有新的安全顧慮。經審視本地情況和預期...

9菜割唔完打完後遺症仲麻煩我而家長期流鼻水

咪搞

唔駛理第幾針,總之,今後每隔三個月就打一次針

又話要統一發佈
阿豬阿狗都9up

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]