• 瀏覽: 40,112
  • 回覆: 67
+3
引用:
原帖由 powerantivirus 於 2022-8-3 08:08 PM 發表

如果個個明白就好
一聽到456789佢哋覺得行死刑
前題係病毒冇變種,咁就可以有系統性咁打
如果病毒已變種,疫苗亦應該有變

就好似流感針咁
雖然係建議年年打
但就唔會建議每一年都打同一款

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2022-8-3 23:22 發表

前題係病毒冇變種,咁就可以有系統性咁打
如果病毒已變種,疫苗亦應該有變

就好似流感針咁
雖然係建議年年打
但就唔會建議每一年都打同一款
點解不建議年打
人打到針又無太大副作用
打得

現在疫苗對變種不是完全無作用
復必泰一早仲50%幾有效

咩科學?50歲以上?
自己又打自己咀巴

打完三針再確診一次,約咗星期六打第四針!有得打我日日打!

拜登打咗第四針都中招。想問一下香港廢祡專家,他需要打第五、六、七、八、九針嗎?

口罩繼續載🥱🥱🥱

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-8-2 18:53 發表
衞生防護中心轄下的聯合科學委員會聯同行政長官專家顧問團舉行網上會議,討論並發出有關6個月大以上兒童接種新冠疫苗的暫擬共識建議。 聯合科學委員會聯同專家顧問團,知悉為低至6個月大的幼童接種三劑復必泰疫苗和兩劑科興疫苗的早期臨床研究數據,顯示兩款疫苗均能產生免疫力及沒有新的安全顧慮。經審視本地情況和預期...

呢段,
頭2句說會出現併發症,
後3句,又叫人打針
咁矛盾都有。

政府之前宣傳話打齊三針。
三針唔係齊撚咗個咯咩?

叫人瞎打!
😡

這樣副作用一定會有,亦多人因此早死

流感針年年打,而家半年打,冇乜問題。重係五十歲以上先建議

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-8-2 18:53 發表
衞生防護中心轄下的聯合科學委員會聯同行政長官專家顧問團舉行網上會議,討論並發出有關6個月大以上兒童接種新冠疫苗的暫擬共識建議。 聯合科學委員會聯同專家顧問團,知悉為低至6個月大的幼童接種三劑復必泰疫苗和兩劑科興疫苗的早期臨床研究數據,顯示兩款疫苗均能產生免疫力及沒有新的安全顧慮。經審視本地情況和預期...

有得打我會打, 未試過有副作用, 又唔駛錢!

打咁多做乜?

打啦!唔好比佢停!

4針可以加強保護力,唔會咁易中招係真嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]